Rhapsody DS Redub

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by PKGINGO, Oct 1, 2008.

Oct 1, 2008

Rhapsody DS Redub by PKGINGO at 10:13 PM (3,730 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. PKGINGO
    OP

    Member PKGINGO GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    135
    Country:
    United States
    Hey all, I'm doing a redub of Rhapsody DS so we can have the english voices (and higher quality BGMs... they suck right now). My boyfriend has an R4 and I have a DS Xtreme 2GB. I noticed the card bandwidth on both of them is very different. On the DSX, the bandwidth is too low for the cut scenes, on the R4, its very fast. I need people with multiple types of flash cards to assist with debugging the cut scenes with music. My target goal for the romsize will be 256 MB, but will probably be much smaller if I need to decrease the bit rates.

    So who do I need? Well I need dedicated testers willing to try out betas of the ROM on their flashcarts. The kicker is I need a WIDE variety of testers. So I will need at least 1 of every type to ensure its working optimally for all of them.

    Specifically I need:
    Cyclo
    M3
    G6
    N5
    DSX - 512 MB version

    Did I miss anyone? Let me know.

    Also, I dont have much time to go through the game, so another DSX 2GB and R4 user would be greatly appreciated but not needed. If anything, the game will be optimized for use on the DSX, all of the other cards SHOULD be able to keep up. Best cast scenario, if testers co-operate, I should be able to release a high bit rate version for audiophiles to use on faster cards like the R4.

    Game is close to being done, just have a few more things to rip from the PSX version. Easily one of the easiest things to do. Google says everyone wants this... yet it has yet to be done? Weird lol. Anyway, let me know!

    Edit: just saw CPhantoms post, weird google didn't come up with it. Anyway, by his description, his will only handle the musical parts, mine will be the entire score. His also borked on the DSX, so this will aim to fix those issues [​IMG].
     


  2. theking_10

    Newcomer theking_10 Advanced Member

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    74
    Location:
    U.S.A.
    Country:
    United States
    I'll test for the Super Card DS ONE SDHC.
     
  3. Dark

    Member Dark GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    856
    Country:
    United States
    I can test with my m3 real if you want simply I can't do anything about it.
     
  4. Pioggia

    Newcomer Pioggia Advanced Member

    Joined:
    May 28, 2008
    Messages:
    62
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    I can be the extra R4 [​IMG] (who isn't needed [​IMG] )
    but the m3 N5 and G6 all is a VERY similar system flashme thingy as the R4 (the N5 and G6 actually have the exact same interface ... as far as im aware ...)
     
  5. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    not to be the spoilsport but have you checked cphantoms thread?
     
  6. CPhantom

    Member CPhantom The Noob :(

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    587
    Country:
    United States
    I actually am done 100% with all the music. The patch I have it entirely ready.

    does it really mess up with other carts though? Me, I only tested it on my R4, and I know that emulators just screw it up, but I don't think speed would mess it up.

    Then again, you said you were using a DS-X, lol.
     
  7. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    while were on that topic
    it doesnt sync up correctly on my cyclo though
     
  8. CPhantom

    Member CPhantom The Noob :(

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    587
    Country:
    United States
    like, is it heavily off? On the R4 it is slightly behind, but not horrid. The text is actually just faster because of the Japanese songs being faster than the english. Is it like a heavily obvious flaw, or is it just slightly lagging?

    It's actually not really possible to do a 100% sync up to the Japanese speed text at the bottom without cutting up the songs a bit more and then probably somehow changing the text box speeds.
     
  9. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    on some songs text was ahead by almost a line
     
  10. CPhantom

    Member CPhantom The Noob :(

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    587
    Country:
    United States
    Would that happen to be the contest one? With Etoile and Cornet?
     
  11. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    bingo.....
    i havent gotten further then that atm. i could play it a bit more since im past the part where the prince just bought it....
     
  12. CPhantom

    Member CPhantom The Noob :(

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    587
    Country:
    United States
    I was actually thinking of releasing a song patch for that song. It was pretty off, and I was going to see if I could cut the time from the English song to make it fit more. More specifically, the timing between their singing could be trimmed to make it look nicer.

    But yeah, also if you'd like to see the other song I was going to patch, it's further in the game, so spoiler box for your use if you'd like
    Warning: Spoilers inside!
     
  13. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    well if you do patch it let me know. i'll keep an eye on your thread.
    off topic: hows finding that japanese album going?
     
  14. CPhantom

    Member CPhantom The Noob :(

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    587
    Country:
    United States
    So far no good. I wish I could find somewhere/someone with it, but I can't. It'd actually be easier adding that to the ROM than the English though to get the songs aligned, haha.
     
  15. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    I can test for CycloDS.
    It's a bit of a surprise to see a redub thread, most ask for undubs.
     
  16. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    lol cphantoms all done....read up.
    im just working out some things with him now and trying to see if we can repatch the game with the japanese songs also as an alternative option
     
  17. Dark

    Member Dark GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    856
    Country:
    United States
    wow are the english songs that bad that you guys have to do all this?? Well you guys made the game sound fun im gonna download it first thing tomorrow and see.
     
  18. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    the english songs are decent. but i just wanted to see if we can get higher quality on the japanese songs as well
     
  19. Dark

    Member Dark GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    856
    Country:
    United States
    Is the game play good?? I'll check back in the morning its getting really late where I live so bye!
     
  20. AXYPB

    Member AXYPB GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Messages:
    593
    Country:
    United States
    I can do backup testing for the M3 Real with all three firmwares if needed. I'm at chapter 2 right now.
     

Share This Page