Official Retroarch WiiU (wip.)

Discussion in 'Wii U - Homebrew' started by aliaspider, Nov 6, 2016.

Nov 6, 2016
  1. eah727

    Newcomer eah727 Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2017
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    What am I doing wrong? I have all my nes roms in a folder on my sd. When I try to load content it just freezes for a long time (like over a minute) then sometimes it will finally show the files. What can I do to speed this up. It is very annoying.
     


  2. Nigleet

    Newcomer Nigleet Member

    Joined:
    Mar 19, 2017
    Messages:
    14
    Location:
    Aidsville, Cancerland
    Country:
    Canada
    Perhaps you have a slow SD card? What SD are you using?
     
  3. Nigleet

    Newcomer Nigleet Member

    Joined:
    Mar 19, 2017
    Messages:
    14
    Location:
    Aidsville, Cancerland
    Country:
    Canada
    @brienj I just tried out the forwarder, though it seems to automatically load the FCEUmm core. Seemingly not allowing me to choose anything else. Any insight?

    EDIT: Sorry for double post. Though someone else would have posted by now.
    EDIT2: I suppose it was just due it being an older core. 1.4.1 solved the issue. 1.5.0 does not even boot seemingly
     
    Last edited by Nigleet, Apr 21, 2017
  4. DonCaballero

    Newcomer DonCaballero Newbie

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    7
    Country:
    Brazil
    What is the latest fully working version? I know the 1.5.0 is FUBAR, right?
     
  5. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    19,281
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Version 1.4.1 is the most stable thus far.
     
  6. eah727

    Newcomer eah727 Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2017
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I spilt up the folders into about 1---150 roms each and it loads quick. Why would it not load when there was over 700 roms in the folder?
     
  7. Nigleet

    Newcomer Nigleet Member

    Joined:
    Mar 19, 2017
    Messages:
    14
    Location:
    Aidsville, Cancerland
    Country:
    Canada
    Like I mentioned, perhaps it's the read speed on your SD. A faster SD will likely do the trick. I can load up any of my folders instantly. SNES folder has nearly 1000, though has no hesitation to open.
     
  8. lordelan

    Member lordelan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    1,287
    Country:
    Germany
    Quick question: What is the best NES core? QuickNES?
     
  9. xtheman

    Member xtheman GBAtemp's Official Ghost

    Joined:
    Jan 28, 2016
    Messages:
    5,741
    Country:
    Antarctica
    nestopia, quicknes is trash unless your device using it is a potato
     
    zeldaism, lordelan and the_randomizer like this.
  10. sp3off

    Newcomer sp3off Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    70
    Country:
    France
    Hello, I would like to know if RetroArch emulates PSX/PS2 games please. Thanks !
     
  11. huma_dawii

    Member huma_dawii GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Messages:
    1,133
    Location:
    Key Largo, Florida
    Country:
    United States
    Hi, PS2 not even in a million years, the PS1 is still a possibility but not coming anytime soon, in all honestly, I don't think it will ever happen.
     
    sp3off likes this.
  12. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    19,281
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Seconded

    Snes - Snes9x
    NES - Nestopia
    GBA - mGBA

    And so on, VBA, Snes9x 2010/2005, QuickNES should be avoided as they have very low accuracy and the Wii U can do much better than what those cores offer.
     
    lordelan likes this.
  13. lordelan

    Member lordelan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    1,287
    Country:
    Germany
    Good thanks.

    Another quick question:
    Is there any way to play games like Duck Hunt?

    By the way I remember another game where you had to shoot bandits but avoid hostages. Does anyone know what this game is called?
     
  14. cebolleto

    Member cebolleto GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    138
    Country:
    Spain
    Wouldn't it be better to remove them then?
     
  15. Osakasan

    Member Osakasan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    674
    Country:
    Spain
    There's still people that use ZSNES on PC

    That's why giving options is a nice thing. You get even more people happy.
     
  16. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    19,281
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Zsnes is the IE6 of Snes emulators (It can't even play Earthworm Jim 2 with sound effects, they're missing :lol: ), people can simply remove the cores from the core directory to clean it up a bit, that's what I did, so I don't accidentally use a core I didn't want to use :P
     
  17. sp3off

    Newcomer sp3off Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    70
    Country:
    France
    Okay, thank you for responding me, is the GameCube emulated ? (I think it is, i thought I've saw it on their website.)
     
  18. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    19,281
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    No, it's a virtual machine, not emulated; Nintendont is the name, 100% compatibility.
     
    sp3off likes this.
  19. sp3off

    Newcomer sp3off Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    70
    Country:
    France
    My bad, thanks !

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I've saw this file on the cores folder : mednafen_psx_libretro.rpx, is it a VM ?
     
  20. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    19,281
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    No, it's just under-optimized for the time being. All we can do is wait.
     
    sp3off likes this.

Share This Page