request GCOS multigame help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Donders, Dec 31, 2008.

Dec 31, 2008

request GCOS multigame help by Donders at 4:29 AM (1,524 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. Donders
    OP

    Newcomer Donders Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Netherlands
    I have spent several hours looking for clues on how to use GCOS multigame creator, but I can't seem to find anything clearer than "use cmd" anywhere on the internet.
    +My issue is that the readme and the wiki page on gbatemp talks of an output, but there is no indication of where the "input" is supposed to be.
    -+I don't know if this is to avoid illegality of some kind but I can't make anything out of it.
    --+I am not very familiar with using cmd, and so I have no experience using the "command line" versions of programs.

    Could someone please explain to me (preferably step by step) how exactly I should use GCOS multigame?
    -thanks in advance.

    (ps: I've tried running the .exe in cmd with "start gcos ...v4.exe" but because of the spaces in the name of the file it doesn't register in the first place - should I rename it?)
     
  2. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    I am pretty sure there is a multigame creator out there that has an interface that does not use command prompt.
     
  3. Donders
    OP

    Newcomer Donders Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Netherlands
    Probably yeah, but I think GCOS multigame is the most recently updated and most reliable one.

    Anyway, assuming I rename the .exe file to something without spaces, and it executes properly in cmd, should I expect an iso/gcm file with the GCOS with all the games selectable from a menu or something? still kind of unclear.
    also, I only have single layer DVDRs so can anyone confirm that, as long as the combined size of the games is less than 4.7 Gigs, it doesn't matter how large it is combined? (and does making the multigame iso/gcm add a lot to the combined size?)

    edit: I'll stop trying to figure things out with this version, as soon as I'm ready I'll use multigame iso creator v3.3.4F+ and see if that works, for now, thanks for the reply.
     
  4. sep1i

    Newcomer sep1i Newbie

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    7
    Location:
    La Suede
    Country:
    Sweden
    I can't seem to find the file anywhere. Tehskeen sux. Can't dl anything there.
     
  5. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
  6. Adr990

    Member Adr990 To boldly go where no man has gone before!

    Joined:
    Apr 22, 2007
    Messages:
    1,469
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Lol, Try/Look/Search before yelling... [​IMG]

    I'm not logged in AND I just can download etc...
    So... [​IMG]
    It is since a short while but still [​IMG]
     
  7. sep1i

    Newcomer sep1i Newbie

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    7
    Location:
    La Suede
    Country:
    Sweden

Share This Page