Recording From DS Directly

Discussion in 'Acekard' started by spark1223, Apr 25, 2010.

Apr 25, 2010

Recording From DS Directly by spark1223 at 9:40 AM (1,075 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. spark1223
    OP

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    Is there any way to record screenshots and videos directly from the DSi using an acekard (any homebrew that can do it?). I can't find any method that doesnt use a camera.
     
  2. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
    we havent cracked Dsi mode eyet
     
  3. spark1223
    OP

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    This has nothing to do with the dsi specifically, I just want to record gameplay from a ds. Is there a way to do that?
     
  4. Psyfira

    Member Psyfira Credit: 0ml. Insert tea to continue

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    3,887
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    No it's not possible. The DS can only run one piece of software at a time, so you can't run a game and an application capable of taking screenshots side by side.
     
  5. JinTrigger

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    if DSi mode is crack could someone make a video-taking homebrew. I wondered that but never asked
     
  6. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Maybe
     
  7. JinTrigger

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    I hope so....If it can record video it would become the awesome device of awesome eliminated the use of me camera completely. It's already replaced my psp which I mostly used for music and it will definitely make it null and void when my Supercard DSTWO comes in (thanks to the video capabilities)
     
  8. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    No.

    The DS (Including DSi and most likely 3DS) does NOT have the CPU power to capture video while running a game.
    It cannot even support basic multitasking, let alone multitasking while a game is running, let alone multitasking a game and video capturing.
     
  9. JinTrigger

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    i don't want to record a game...i just mean a regular video recorder.....like a camcorder
     
  10. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    That's kind of off from the topic, but the answer to that is is 'possibly... provided someone is willing to put the time into writing a video capture app'.
    But if that's all you want to do, why not use a regular digital camera or cellphone?
     
  11. ToiletDS

    Member ToiletDS GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    108
    Country:
    United Kingdom
    Not an acekard, but SCDS2?
     
  12. JinTrigger

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    @twiztidsinz
    1)Fancy phones cost more than I'm willingly to pay for a device that is intended to make calls and text
    2)I could get a camera but if someone made video capture app it couldn't be any more worst than the one I already have and again I don't have money to buy a decent camcorder...im broke
     
  13. spark1223
    OP

    Member spark1223 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    409
    Country:
    United States
    Its not possible, thats kinda what I figured. alright thanks guys, just making sure I didnt miss anything...
     

Share This Page