RB2 Instruments in GH5

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by CEpeep, Aug 29, 2009.

Aug 29, 2009

RB2 Instruments in GH5 by CEpeep at 4:04 AM (3,400 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. CEpeep
    OP

    Newcomer CEpeep Member

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Could someone here with the RB2 Instruments give them a shot in GH5, please? I still haven't seen any definitive sources for whether the drums or the guitar from Rock Band (2) work in Guitar Hero 5. If someone could test it out and let us know, that would be excellent.
     
  2. Rammoth

    Member Rammoth GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Messages:
    463
    Country:
    United States
    I have used the Rock Band 1 drums and guitar on Guitar Hero 5. I can confirm it works [​IMG]
     
  3. CEpeep
    OP

    Newcomer CEpeep Member

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    For Wii, right? They don't work in GH:WT, but RB instruments DO work in GH5 for Wii, is this correct?
     
  4. Rammoth

    Member Rammoth GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Messages:
    463
    Country:
    United States
    That is entirely correct [​IMG]
    I tried the Wii RB1 drum and guitar and they both work in Guitar Hero 5 for the Wii. Someone else reported to have the RB2 guitar working on this forum, so there you go.
     
  5. Midnight Raver

    Newcomer Midnight Raver Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I second that the Rock Band 1 guitar and drums work beautifully. It should be noted that the "Mii Freestyle" feature (imagine Guitar Hero meets Wii Music) will NOT work with the Rock Band instruments...
     
  6. supermodchips

    Member supermodchips GBAtemp Regular

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    291
    Country:
    Australia
    You should have full functionality with all of the instruments.
     
  7. broksonic

    Member broksonic GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    190
    Country:
    United Kingdom
    Really pleased my rockband Guitar works with Gh5. Just wish i could get it to work with the other GH games
     
  8. Sick Wario

    Member Sick Wario Club Nintendo

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    1,209
    Location:
    NNID: godrugal
    Country:
    United Arab Emirates
    instruments confirmed working on 2 seperate USA 4.0u wiikey systems:

    GH3 les paul
    nyko frontman guitar
    ICON wireless mic
    rock band 2 drums (cymbals are forced to green and blue)

    i installed the WAD for Gh5 then brick blocked the iso
     
  9. TheYamesGang

    Newcomer TheYamesGang Newbie

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I'm unable to get my Nyko Frontman working with Guitar Hero 5. It works fine with all the other games in the Guitar Hero and Rock Band series. How did you get it to work?
     
  10. holidayidol

    Newcomer holidayidol Newbie

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Just to concur with TheYamesGang, the Nyko FrontMan guitar is definitely not working for me on Guitar Hero 5.

    I've tried 2 separate FrontMan guitars with 4 combinations of Wiimotes, and everything stops responding while it is plugged into the guitar.
    But the Wiimote works fine in the game when it isn't connected to the guitar.
     
  11. Sick Wario

    Member Sick Wario Club Nintendo

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    1,209
    Location:
    NNID: godrugal
    Country:
    United Arab Emirates
    im using a brick blocked GH5 iso through the disc channel, not gamma

    i usually start the game with a remote (for vocals) then add the other instruments at the main menu
     
  12. stingray1059

    Member stingray1059 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    193
    Country:
    Philippines
    can a ps3/ps2 usb guitar work for the wii?
     
  13. roup

    Newcomer roup Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    30
    Country:
    Canada

    Same problem here. I finally got the game to work on Configurable USB Loader using the 222, mload and 002 fix on but Nyko guitar doesn't work. This guitar works for all other RB games....could not get the game to work at all on USB Loader GX.

    Anyone have any success with the Nyko guitar?
     

Share This Page