Racing Gears Advance Won't Run!

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by Hadrian, Jul 22, 2007.

Jul 22, 2007
  1. Hadrian
    OP

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    Ok this morning I was cleaning up and dropped a wooden box of games onto the floor, unfortunately it fell onto my Racing Gears Advance GBA cart thus rendering it unplayable.

    Oh well at least I can play it on my M3 CF...I can't, tried many combinations but it won't run. Anyone got it going? I'd hate to only play this via emulation.
     
  2. Lord34

    Newcomer Lord34 Newbie

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Argentina
    I have the same problem using a G6 lite. I love the game but I can't play it, I get a white screen, it's funny because I had an old EZF Advance card and it played smoothly, I don't get it.

    if anyone can help, thanks.
     
  3. Glacius0

    Member Glacius0 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    604
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Try running it without enabling any of the extra options like in-game save states and compression.

    If this doesn't work, after doing the above, try replacing the rom that was put on the g6/m3 with the clean rom. This may cause saving issues though, I'm not sure.
     
  4. Lord34

    Newcomer Lord34 Newbie

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Argentina
    I used the american and european version of the rom, and same result, I also uploaded without any of the extra options. [​IMG]
     
  5. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Try using different options in the "ROM Patch" tab in the U-Disk Manager.

    You might also try using GBATA to apply the SRAM patch, the game works on my EZ-Flash 3-in-1 after patching it with GBATA.
     
  6. Lord34

    Newcomer Lord34 Newbie

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Argentina
    I downloaded GBATA, but there are too many fixes, which one should I use ?

    thanks for your help
     
  7. dexmix

    Member dexmix GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    268
    Country:
    United States
    works great on my EZ-Flash III?
     
  8. Lord34

    Newcomer Lord34 Newbie

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Argentina
    i'm happy for you, but i don't have that flash card. i'm using a g6 lite.

    is there a ips patch file for that game ? where can i find it ? or is the gbata tool enough to patch it ?

    thanks
     
  9. Lord34

    Newcomer Lord34 Newbie

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Argentina
    please, anyone can help ?
     

Share This Page