1. regnad

    OP regnad Button Masher
    Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,311
    Country:
    I updated to RA 1.8.8 and now my GUI is stuck on rgui no matter what I do. Is there any way to fix this?
     
  2. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    What do you mean by "no matter what i do"? What exactly did you try? Delete all RA configs and launch RA again. I updated to 1.8.8 and had no problems.
     
    Last edited by bad361, May 29, 2020
  3. regnad

    OP regnad Button Masher
    Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,311
    Country:
    Apparently this happens when I change the video driver from gl to switch. This also causes it to crash when I close content.
     
  4. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    you don't touch video driver settings on switch RA
     
  5. regnad

    OP regnad Button Masher
    Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,311
    Country:
    Thanks! I'd read somewhere that switching from gl to switch would improve performance.

    When I use 16:9 adjusted on the new build it's super stuttery. Is there a way to fix that?
     
  6. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    Core? Game? Does OC help?
     
  7. regnad

    OP regnad Button Masher
    Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,311
    Country:
    It's Mupen64plus-next, and it happens with pretty much every game I've tried.

    I'm not OCing, but this didn't happen previously without OCing.
     
  8. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    Reset configs to default. I'm not an n64 expert, but i do have a dozen of games and most of them run perfectly fine without any stuttering. Make sure to use title redirection for RA. Some games like goldeneye just don't run well.... Don't expect 100% compatibility on switch n64.

    ...And if you didn't have same problems on previous builds, then just revert back to one of the previous builds?
     
    Last edited by bad361, May 30, 2020
  9. regnad

    OP regnad Button Masher
    Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,311
    Country:
    Thanks for the reply!

    I did reset defaults. You don't have any stuttering with 16:9 adjusted? Do you know what non-default settings you use?

    Yeah, I may have to revert back. I'm really surprised OoT is stuttering so badly. I would think that would be one that would run pretty well. And it does in 4:3, just not 16:9 adjusted.
     
  10. bad361

    bad361 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    712
    Country:
    Russia
    I'm using 960x540, 16:9, fbemu off and OoT runs perfectly. I don't know the difference between 16:9 and 16:9 adjusted, but i tested both and it ran absolutely the same (i did relaunch the game to apply the settings).

    RA 1.8.8, latest mupen.
     
    Last edited by bad361, May 30, 2020
  11. regnad

    OP regnad Button Masher
    Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,311
    Country:
    16:9 just stretches the screen, but 16:9 adjusted draws past the 4:3 borders to give it true widescreen.

    I deleted 1.8.8 and put 1.8.5 back on, and it runs just fine. Argh. I wish I knew what the problem was!
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - stuck,