r4PATCH.DAT - no boot loader

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by sweetyamb, Jun 29, 2009.

Jun 29, 2009

r4PATCH.DAT - no boot loader by sweetyamb at 11:45 AM (14,525 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. sweetyamb
    OP

    Newcomer sweetyamb Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Hey,

    I am new to this forum, I just brought a R4 DS I have done everything I was suppose to do but i am still receiving this error message r4patch.dat no boot loader each time i click on a game to play. Plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz can someone help me.

    Thanks in advance
     


  2. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Tell me the files you have on you card and the games you are trying to boot.
     
  3. sweetyamb
    OP

    Newcomer sweetyamb Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Hi, thanks for the reply, the files that I have are as follows:
    -systems- folder
    Moonshi
    -ds-menu
    _DS_MSHL.NDS
    default.nds
    DEFAULT.SAV
    TTMenu – folder
    One of the game that I am tryng to load is New Super Mario Bros (E).sav .
     
  4. Sanderino

    Member Sanderino I guess you only know what you got 'till it's gone

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Messages:
    773
    Location:
    the Netherlands
    Country:
    Netherlands
    you can't boot a .SAV file. Don't you mean an .NDS file?
     
  5. Akiyo

    Member Akiyo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    160
    Country:
    Japan
    you cant load a .sav file. Get a clean firmware or whatever you call it and install it.
     
  6. sweetyamb
    OP

    Newcomer sweetyamb Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    thanks for your help
    but even if the game is named as Real_Football_2009_EUR_NDS-XPA.nds, i still get the same error message.
     
  7. Akiyo

    Member Akiyo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    160
    Country:
    Japan
  8. sweetyamb
    OP

    Newcomer sweetyamb Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    thanks, i downloaded and extracted the files to my sd card, bt i am still getting the same error message, so confused......
     
  9. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    format your micro SD card with the panasonic sd formatter!

    google yourself! is not hard to get!

    then drag and drop the firmware as suggested by Akiyo

    EDIT: make sure you are talking to us about R4 not those clones like r4i, r4 sdhc and etc
     
  10. Akiyo

    Member Akiyo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    160
    Country:
    Japan
    I am not even sure if he is using an R4, theres TT folder there.

    Unless its yasu menu....
     
  11. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    .....
    ysmenu?

    he/she should at least have (this is my version)
    YSMenu(folder)
    TTMenu(folder)
    TTMenu.sys
    ttdldi.dat
    _DS_MENU.dat
     
  12. Akiyo

    Member Akiyo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    160
    Country:
    Japan
    odd,I only have the YSMenu folder, but i boot it through a .nds application after entering the original booter.
     
  13. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    That means it's only a sub-loader. Maybe he should make YSMenu auto-boot. As in, rename it to DEFAULT.nds.
     
  14. Akiyo

    Member Akiyo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    160
    Country:
    Japan
    i new user who just got his r4 for less than a day already knows how to install Yasu? i doubt it.
     
  15. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Not that hard. Just open R4YSAuto with some files, then.... the end, just transfer everything.
     
  16. Akiyo

    Member Akiyo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    160
    Country:
    Japan
    lol, my point would be more on "how did he knew it existed" but clearly, this isnt the point of this thread.

    Is it working, TS?
     
  17. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    maybe he already solved his problem [​IMG]
    this is why he/she is so quiet
     
  18. sweetyamb
    OP

    Newcomer sweetyamb Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Thanksssssssssssssssssssssss so much, it worked [​IMG]
     
  19. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    so after formatting and using the 1.22 firmware = work?

    congrats then
     
  20. sweetyamb
    OP

    Newcomer sweetyamb Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Yup after formatting and using the 1.22 firmware it worked. Thanks again.
     

Share This Page