R4Menu for ANY cart!

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by spinal_cord, Jun 20, 2010.

Jun 20, 2010

R4Menu for ANY cart! by spinal_cord at 4:13 PM (11,915 Views / 0 Likes) 60 replies

  1. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    That's right, you can now have the R4Menu for any flash cart!
    Just download the following file, unzip it to your card and set it to your default firmware (this may be simple or difficult, depending on your card), I will
    not go into details about setting a homebrew file to you default firmware, you'll have to find that part out for yourself.

    R4Menu @ filetrip

    You will see that I have included a _system_ folder and one theme (downloaded from ndsthemes)
    There is also an R4Menu.ini as follows...
    Code:
    [Settings]
    gameMenu=/ysmenu.nds
    mediaMenu=/moonshell2.nds
    theme=1
    gamemenu is the location of your proper firmware, the file you want to load from the first icon
    mediamenu is the location of the file you want to load from the second icon
    theme is the theme number that r4menu will attempt to load. You can cycle through the themes by tapping Select while in the r4menu.
    the third icon will reset the ds into gba mode.
    Make sure you check and edit this file before running r4menu.nds, or you may not be able to run your menu or media application.

    And there you go.
     


  2. Ireland 1

    Member Ireland 1 GBAtemps resident Irish

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    666
    Location:
    Ireland
    Country:
    Ireland
    works on an AceKard 2i. wow [​IMG]
     
  3. FragAguy

    Member FragAguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    205
    Location:
    Behind you.
    Country:
    Netherlands
    I actually don't see the point of this. Is it just to have the R4menu GUI on another flashcard? I mean, there are better looking flashcard menu's out there.
     
  4. Drag0nflamez

    Member Drag0nflamez GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    231
    Location:
    127.0.0.1
    Country:
    Netherlands
    yea like Coverflow DS, EZ3.0 etc.
     
  5. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    It's just for fun guys.
     
  6. FragAguy

    Member FragAguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    205
    Location:
    Behind you.
    Country:
    Netherlands
    cool! [​IMG] I wish I could make such things.
     
  7. Pliskron

    Banned Pliskron Banned

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,276
    Country:
    United States
    This would be great if it worked on the iPlayer
     
  8. Xenon++

    Member Xenon++ Taiju Yamada

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,394
    Country:
    Japan
    I thought this is a modification fairywing's R4Menu for all cart...
    Well I would set gamemenu=/iniclear.nds.

    BTW what about bootlib GPL issue?
     
  9. alidsl

    Member alidsl I am now a lurker

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    2,823
    Location:
    Kanto - Pallet Town
    Country:
    United Kingdom
    If you want it as default FW on DStwo rename to "DSGAME.nds" and backup the current DSGAME.nds somewhere, then just drag the new R4 nds file into _DStwo and the _system_ onto the root and lol at the ui
     
  10. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    pretty cool,. il keep it with me until i wanna change the lay out of my card
     
  11. Xenon++

    Member Xenon++ Taiju Yamada

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,394
    Country:
    Japan
    Or place as /_dstwo/dstwo.nds with DLDI patching
     
  12. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    I was going to say that. Although the only problem there, is that only the real dstwo.nds can load the gba emulator.

    [edit] Updated with load.bin externalized to _system_ folder to avoid GPL issues (thanks for reminding me Xenon).
     
  13. Xenon++

    Member Xenon++ Taiju Yamada

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,394
    Country:
    Japan
     
  14. Mario92

    Member Mario92 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    878
    Location:
    Finland
    Country:
    Finland
    I were looking this kind of thing couple months ago actually [​IMG]
    Only thing I cant seem to get it working. I opened it from YSMenu first time to test it and it worked. When I renamed it to TTMENU.DAT it just shows text and box with black background [​IMG]

    Is it possible to use GBAexploader on GBA icon and touch click?
    EDIT: "DScovered aka DSision3, spinal_cord@..." nice header!
     
  15. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    im gonna use this on my R4.

    lol [​IMG]
     
  16. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    That's the spirit! [​IMG]
     
  17. Mario92

    Member Mario92 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    878
    Location:
    Finland
    Country:
    Finland
    No no.. I meant that it would boot GBAexploader instead of slot2 directly.
    I try that dldi patching. Havent done that before >_>

    This software + DScovered = EPIC!
     
  18. Devin

    Member Devin "Local Hardware Wizard"

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5,701
    Location:
    The Nexus
    Country:
    United States
    Looks good. I'll have to try it out.
     
  19. spinal_cord
    OP

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Oh, I guess I could add that, shouldn't be too hard.
     
  20. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    This is actually pretty awesome for those stuck with Actel 2i carts, that have had their retailers refuse to replace it.
     

Share This Page