R4i V1.4.1

Discussion in 'R4 DS' started by sciafer, Jul 22, 2012.

Jul 22, 2012

R4i V1.4.1 by sciafer at 6:04 PM (641 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. sciafer
    OP

    Newcomer sciafer Newbie

    Joined:
    Jul 22, 2012
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Have a R4i V1.4.1 with nintendo version 1.4.3u. (My son accidently upgraded the Nintendo) and before this card worked fine but since the upgrade when i install the card and power up the nintendo it tells me the slot is empty....will not even load anymore. So i updated the R4i to 1.5.9b and still not working. Any ideas as i am new to this.??? Do i need another card? If so whats a better card to order....Appreciate any hlep with a newbie to resolve this issue.

    sciafer
     
  2. Cartmanuk

    Member Cartmanuk GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    706
    Country:
    United Kingdom
    Whats the name on the card.?(r4isdhc,r4i-ssdh)
     
  3. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    there maybe 2 types of updates

    1)you update the files on the card(system files) (this will NOT let the card work on NW DSi FW)
    and
    2)update card FW


    for #2 you need a DS/DSi that can use the card to update it

    and some cards you CAN NOT update the cards FW, just the system files
     
  4. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    Your card is not, and wont be, compatible with DSi v1.4.3 firmware. The team that makes your card is r4i-sdhc.com and they never released a 1.4.3 update and they have changed the hardware of their flashcard to be able to work on higher firmwares, so unfortunately you need to buy a new card. Get this one from this store CLICK ME It's $10 dollars and it's supported by the "Wood" kernel. Great card.
     
  5. sciafer
    OP

    Newcomer sciafer Newbie

    Joined:
    Jul 22, 2012
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    R4i-sdhc.com has also the wifi icon above the R4
     
  6. sciafer
    OP

    Newcomer sciafer Newbie

    Joined:
    Jul 22, 2012
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    So would a R4i - SDHC V1.4.4 work
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    The point is you shouldn't be buying clones that advertise a specific compatibility because they tend to be the cheap ones that aren't able to update to support higher versions (or the creators refuse to allow it and get you to buy their new model instead).

    http://gbatemp.net/t290097-which-flash-cart-should-i-get
     
  8. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    Don't buy that just but a card from the AP (Above Post)
     
  9. BrianXP7

    Member BrianXP7 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    Yeah, your pretty much screwed. I recommend the CycloDS iEvolution or Acekard 2i. Try to avoid R4i and DSTTi, they're mostly just clones from companies who want to make a quick buck. I learned that the hard way...
     
  10. pyromaniac123

    Member pyromaniac123 ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็

    Joined:
    Sep 24, 2011
    Messages:
    2,000
    Country:
    United Kingdom
    CycloDS iEvolution? Is that a joke?
     
  11. BrianXP7

    Member BrianXP7 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    It runs on DSi mode, which you can take advantage of the improved CPU clock and RAM. (Don't forget support for WPA wireless encryption on DSi enhanced games. i.e. Pokemon Black and White) But it's relatively expensive if your under a budget and probably an average user might not need all this.
     
  12. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Actually in DEi-mode the iEvo has no Wifi capabilities (only in DS-mode, which means the WEP limit), also the iEvo's broken on recent firmwares.

    It's not supported anymore and not a recommended purchase.
     

Share This Page