R4i 3DS (r4i-sdhc.com) Problem

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Splodge_, Dec 10, 2011.

Dec 10, 2011
  1. Splodge_
    OP

    Newcomer Splodge_ Newbie

    Joined:
    Dec 10, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    Ireland
    I'm sorry if this has been posted elsewhere. I see other people are having problems with this card but not my exact problem.

    I updated my card firmware to v1.49b. The update seemed to work - the card's ID changed (from Japanese Castlevania to Prince Caspian) but whenever I launch the card it stays stuck on two blank white screens. I tried reformatting the card and recopying everything again but still can't get it to show anything other than blank white screens.

    Today, the download links for that firmware were down and a little later a new one was released (v1.50b). I'm guessing that maybe a problem became known with the old firmware. Anyway, I downloaded v1.50b and put it on my microsd. But I can't do anything with it - the card still launches to blank white so I can't update it or do anything.

    I had a look online. This is the only place I saw the same problem mentioned http://games-engine....=14050&pageNo=5 (there's no solution there yet though).

    Anyone have the same problem? Or any advice on what I can do? I'd definitely appreciate any help. I hope the card isn't completely killed.
     
  2. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    You seem to have bricked your cart. I've been looking over other threads regarding this flashcart's updater, and it really seems like it doesn't work for the majority of people. Unfortunately, the website doesn't offer an updater that is downloadable through the computer, so there's no way to swap + reflash it in hopes of recovering your cart (if it even supports swapping + reflashing). Maybe the official site will release an updater that can fix the brick, maybe not.
     
  3. Splodge_
    OP

    Newcomer Splodge_ Newbie

    Joined:
    Dec 10, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    Ireland
    Thanks anyway. I've a feeling there's no fixing this but I'll keep an eye on the official site for news. It worked fine but it doesn't seem like a particularly great card so it might be worth replacing with something better anyway.
     
  4. Splodge_
    OP

    Newcomer Splodge_ Newbie

    Joined:
    Dec 10, 2011
    Messages:
    8
    Country:
    Ireland
    Sorry for the double-post but just wanted to give an update.
    Looks like it was definitely a bug in the firmware. They've released a fix for the problem. I haven't tried it yet (requires 2 flash cards) but I thought it worth posting here in case anyone else has the same problem:

    http://www.r4i-sdhc.com/fixwhitescreen_en.pdf (Instructions here)
     
  5. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    sweet jesus i might be able to fix a bricked one i had ages ago from bad flash ^_^

    friend said if i could ever fix im ok to keep it
     
  6. FireGrey

    Member FireGrey Undercover Admin

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,916
    Country:
    Australia
    Oh and just remember that you can use any flashcart to run that file.
     
  7. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    has anyone got this working on a DS phatie boom boom?

    when loading on ds phat it says *UNKOWN CARD*

    doe it have to be on a lite?
     

Share This Page