R4DS in DSi

Discussion in 'R4 DS' started by lynnw1982, Apr 6, 2009.

Apr 6, 2009

R4DS in DSi by lynnw1982 at 9:05 PM (3,304 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. lynnw1982
    OP

    Newcomer lynnw1982 Newbie

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I have recently purchased a DSi and the R4DS does not work in it. I was wondering if anyone knew if there is anything else that might work in it. If not does anyone know if they will release a firmware to make the r4 work in the DSi.

    Many thanks,

    Lynn
     
  2. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    there is ace kard 2i and thats the best one out there so far.....i recommend u get that....if u like ur r4 there is a r4i but ace card is the best....theres also ez flash....thats good too....r4ds wouldnt make a new firmware for it because the they wouldnt make money for r4i...there would b no point....ur welcome
     
  3. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    FW will NOT fix any NON DSI card


    you will have to buy a NEW Dsi flash card
    AceKard2i is the best for now
     
  4. Tac 21

    Member Tac 21 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    517
    Country:
    Canada
    sticky this topic please- I just though about it this morning about how many people will make this SAME STUPID MISTAKE and it happened already.

    R$ will not work, as its a hardware boot issue. No Firmwire can fix this for th R4.


    what about Cyclo DS? will it work?

    anyway, Nintendo said that "sales will still go strong for the DS lite" because of the slot 2, here is another reason why lites will be bought over i's, provided your not already one of the many owners of a DS lite and a flash cart- too many people own flash carts without doing their duedillgence and reasreach.
     
  5. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    [​IMG] cyclo ds doesnt work either hahaa
     
  6. lynnw1982
    OP

    Newcomer lynnw1982 Newbie

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Well I still have a ds and a ds lite. I just wanted to be greedy and get the DSi aswell to add to my collection lol. I honestly didn't think about being able to use my R4DS in it. It's a shame I've just ordered another ha ha. I think i'll try the acekard2i. Thanks all for your fast replies and info.

    Lynn xx
     
  7. YankeeFan802

    Member YankeeFan802 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    256
    Location:
    PA
    Country:
    United States
    It's only a matter of time before Bushing and Marcan (Homebrew channel devs) create something for the DSi. Stupid Nintendo made an SD Slot XD (Can't wait to see how much that slot will come in handy for homebrew) With them, there well probably be no need for a DSi Flashcard.
     
  8. neojust

    Newcomer neojust Newbie

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    There are other 2 flash cards, DSTTi and EZFlash Vi. They are testing to be working perfectly on DSi. You can check them out at: www.gadgetgear.com.au/nintendo-dsi-flash-cards-c-142_144.html [​IMG]
     
  9. omatic

    Member omatic GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    408
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    1) Don't assume that any dev is going to do anything - they have lives to lead beside making you free exploits. Also, don't assume that just because they did the homebrew channel that they'll do the same for the DSi.

    2) The sales Nintendo is going to make on the DSi because of the SD slot (thereby enabling DSiWare and somewhat-decent media playback) is going to far outweigh the money they'll not-make because of the SD slot. In addition, they'll make money on DSiWare without having to deal with the supply chain, which means they keep a bigger cut of software sales, and can quickly observe what sells and what doesn't, and change strategies if needed. How is making tons of money stupid?
     

Share This Page