R4 Revolution Question?

Discussion in 'R4 DS' started by gettogaara, Apr 4, 2011.

Apr 4, 2011

R4 Revolution Question? by gettogaara at 1:52 AM (1,393 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. gettogaara
    OP

    Member gettogaara GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    503
    Location:
    USA-NY
    Country:
    United States
    Hey guys I have an Acekard2i and not a R4 but my cousin asked me to ask about this. He has an R4 revolution, the original non clone one and he can't play any of the new games like pokemon black/white, Naruto shinobi Rumble and some others. I told him its probably his firmware but I don't know which one to tell him to download because I'm not up to date on the newer firmware cause there's so many. He tried the latest r4 wood v 1.28 but he said it did'nt work. Could someone please tell me what the latest firmware for the r4 revolution is? I'm pretty sure he can't play any of the latest games due to his firmware but maybe its something else.
     
  2. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    if he has an original R4 than wood should work and he should be able to play the games you mentioned.

    just make sure he download the right wood firmware
    http://filetrip.net/f24651-Wood-R4-1-28.html

    and if that don't work than he probably has a clone
     
  3. Sora de Eclaune

    Member Sora de Eclaune Baby squirrel, you's a sexy motherfucker.

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    2,785
    Location:
    123 Fake Street
    Country:
    United States
    What is the full name of his R4? If it cannot run Wood R4, then it is not an "original non clone one".
     
  4. gettogaara
    OP

    Member gettogaara GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    503
    Location:
    USA-NY
    Country:
    United States
    Hey guys thanks for your quick responses, hes not really to good with this sort of stuff which is why I can't really get to good of a grasp on the situation cause usually I'm with him when they problems occur. I'm pretty sure its original(not positive) cause it used to be mine and I bought it from the official site but when I got an acekard2i I gave it to him. He's saying that its not working cause he does'nt have the folders to overwrite with the wood r4 files(Ds menu.dat,cheats,font,icons,language,ui). Should he just put them in the r4 folder anyway and see if it works?
     
  5. zygie

    Member zygie GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    180
    Country:
    Philippines
    He should copy all his files from the SD card, format it with the SDFormatter3.0, copy the Wood R4 1.28 files in it, and the games. Don't bother with the old firmware of the R4, Wood is to replace it, you don't have to overwrite anything.
     

Share This Page