R4 on the way out...

Discussion in 'R4 DS' started by Leo Cantus, Aug 28, 2009.

Aug 28, 2009

R4 on the way out... by Leo Cantus at 9:57 PM (843 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Leo Cantus
    OP

    Member Leo Cantus So zeta slow!

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    832
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I have had my R4 for a year and a half now (I have no idea if its a clone or not) and it has worked fine. Now when I start the DS sometimes it freezes on the start menu with nintendo sign and text under and sometimes it goes to the menu on the ds saying no game inserted. However, if i take my r4 out, put it - and repeat this process, after a bit it works again.
    This is annoying, any one else had this problem, is my r4 gonna die soon? [​IMG]
    thanks
     
  2. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    its probably a contact issue
    try taping your card to make it thincker so that it touches the contacts of the ds
     
  3. Creqaw

    Member Creqaw GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    459
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Isn't your DS just filled with dust?
     
  4. Leo Cantus
    OP

    Member Leo Cantus So zeta slow!

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    832
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    thanks for the quick replies.
    i will try both by checking if the ds has dust in it and trying to remove it and if it still plays up i will try what anasx said.
     
  5. nicky041192

    Member nicky041192 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,433
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    i had this. so i just opened up the r4 and put a piece of paper in to improve the contact.
     

Share This Page