Question about error message "Invalid NCA"

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by JinjiNoDie, Aug 16, 2019.

  1. JinjiNoDie
    OP

    JinjiNoDie Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 16, 2019
    United States
    I hacked my switch yesterday using a guide I found on Reddit and using Atmosphere as my CFW. I was able to install most of the games I wanted but when I try to install Fire Emblem: Three Houses, I get an error code that says "Invalid NCA (might mean missing sigpatches or a too low firmware) (4518)". AFAIK, I have the most recent sigpatches and I've tried 3 different nsp files using Gold Leaf. Can anyone point me in the right direction on what the issue might be? Thanks.
     
  2. Unleanone999

    Unleanone999 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 15, 2018
    Togo
    What firmware are you? Some games might require you to be on 8.1.0 which is the latest firmware.
     
  3. JinjiNoDie
    OP

    JinjiNoDie Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 16, 2019
    United States
    I am on 8.1.0. I'm using GoldLeaf 0.6.1 and Atmosphere 0.9.3
     
  4. Unleanone999

    Unleanone999 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 15, 2018
    Togo
    I have the same setup as you but I have no issues installing it using goldleaf/goldtree combo. Maybe try using tinfoil by blawar.
     
  5. GaIebender

    GaIebender Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 17, 2019
    France
    B#RN
    same issue as OP, invalid NCA on both tinfoil and GoldLeaf 0.6.1
     
  6. Unleanone999

    Unleanone999 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    May 15, 2018
    Togo
    Well here's an update. My friend and I also got the error of invalid nca on grandia hd but we solved it by using an old ver of goldleaf which was 0.5. Maybe try that if it will work for you.
     
    enarky likes this.
  7. GaIebender

    GaIebender Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 17, 2019
    France
    B#RN
    tried and got the same result (0x234c02). thanks for the suggestion tho
     
  8. Rocca

    Rocca Newbie

    Newcomer
    3
    Nov 30, 2018
    United Kingdom
    Had the same error but with all the games I tried to install with goldleaf. Using another usb cable solved the problem for me
     
  9. JinjiNoDie
    OP

    JinjiNoDie Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 16, 2019
    United States
    I was able to solve the issue from a comment on Reddit. Can't post links because I'm a new member so here's the comment:

    Hope this helps anyone else who had this issue.
     
Loading...