Quadforce And Wiiflow 4

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by wiikey, Oct 17, 2012.

Oct 17, 2012

Quadforce And Wiiflow 4 by wiikey at 11:42 AM (1,913 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. wiikey
    OP

    Newcomer wiikey Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    Hey All

    I am just wondering if anybody has got mariokart gp 1+2 working in wiiflow 4 with quadforce installed. I can boot both games fine with usbloaderGX but they blackscreen in wiiflow 4 when selected.
     
  2. AbdallahTerro

    Member AbdallahTerro da KiNG

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    5,974
    Location:
    Ideas factory :)
    Country:
    Lebanon
    there's a setting in WF where you chose the GC loader: Devolution vs DiosMios (in Gamecube mode > game settings)
    usually it's auto, try forcing this to dios mios or dios mios lite and see if that does the trick for ya.
     
  3. wiikey
    OP

    Newcomer wiikey Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    Hey thanks ABZ i have already tried that and no matter which mode (Devolution/DiosMios) it still black screens and switchs the wii off.
    On a side note im loving youre source menu icons keep up the excellent work
     
  4. AbdallahTerro

    Member AbdallahTerro da KiNG

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    5,974
    Location:
    Ideas factory :)
    Country:
    Lebanon
    Thanks :D
    try latest wf in my sig.
     
  5. wiikey
    OP

    Newcomer wiikey Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    Going to try wiiflow in your megapack now Will report back
     
  6. AbdallahTerro

    Member AbdallahTerro da KiNG

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    5,974
    Location:
    Ideas factory :)
    Country:
    Lebanon
    don't forget to rebuild cache in all modes or just delete SD or USB-root:\Wiiflow\cache\lists folder
    Good luck :)
     
  7. wiikey
    OP

    Newcomer wiikey Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    Well tried wiiflow r666 in your megapack fresh install and im a little further the game now seems to start and the disc drive light is flashing on the wii but just stays on black screen :( . I carnt understand it both mario karts work in usbloaderGX fine without ajusting any setttings. thanks for your help ABZ any one else add to this
     
  8. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,535
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    You may need to adjust the boot mode of DIOS-MIOS/quadforce to some older one, set the option "dm_r2.1+" in the [DML] section in your wiiflow.ini to "no", that may works. GX got a check for the different versions, I was already thinking to add such a check to wiiflow as well...
     
  9. Cyan

    Global Moderator Cyan GBATemp's lurking knight

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    16,410
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    It just easier to detect it, it prevent user's wrong settings and threads full of comments about users not understanding what they did ;)

    The more noob-proof, the better it is.
    Well, it's easier for non newbie too! less settings are always good, we have too many in GX.
     
  10. triptophan

    Newcomer triptophan Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Not to completely hijack this thread, but can wiiflow let me use a different mios in my real nand from my emunand. I have Dios Mios in my real nand, but it would be sweet to have quaforce on the emulated.
     
  11. AbdallahTerro

    Member AbdallahTerro da KiNG

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    5,974
    Location:
    Ideas factory :)
    Country:
    Lebanon
    you might find this helpful: Post #8
     
  12. triptophan

    Newcomer triptophan Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Thanks alot AbadallahTerro!
     
    1 person likes this.
  13. wiikey
    OP

    Newcomer wiikey Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    Well i tried your suggestion and still no luck :(
     
  14. Cyan

    Global Moderator Cyan GBATemp's lurking knight

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    16,410
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    Quadforce 0.1 was released before DML 1.5, but I don't know if it's checking any cfg version number like DML.
    If you have to select a version, you should select one above r57, and between 1.2 and 2.1.
    it's maybe "dm_r2.1-" in wiiflow.
     
  15. wiikey
    OP

    Newcomer wiikey Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    Well ive sorted it thanks abz and fix94 it was youre suggestions together that solved it

    Settings for anyone else who need them
    In wiiflow.ini
    dm_r2.1+=no
    dml_r52+=yes
    In wiiflow
    gamecuber booter - diosmios ( for some reason auto detect does not work for quadforce hopefully fix94 will look into this for us noobs )
     
    1 person likes this.

Share This Page