PS3 Dead?

Discussion in 'PS3 - Console, Accessories and Hardware' started by KlexKavark, Mar 18, 2011.

Mar 18, 2011

PS3 Dead? by KlexKavark at 1:29 AM (1,742 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. KlexKavark
    OP

    Newcomer KlexKavark Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    I have a 60gb Launch PS3 with Kmeaw 3.55 installed and upgraded 750gb hdd. Everything has been fine till today i was playing gran turismo 5 and when i wanted to switch games i tried to exit back to the XMB and it froze at that screen so i held the power button down till it turned off. Now every time i turn it on the xmb glitches and it freezes and sometimes i dont get any signal at all in the hdmi channel. I dont have the ylod so i dont know whats going on. The only latest thing ive done was install the 3.60 spoof last night which was working fine so i dont know if that has anything to do with it. Any suggestions?
     
  2. VashTS

    Member VashTS Beat it, son

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,657
    Location:
    Upstate NY
    Country:
    United States
    try holding the power button until you hear two beeps, then release. its a video mode fix, don't know how effective it will be. try using regular rca cables, sounds like the video/sound from the hdmi may be fried on your ps3. hopefully that is not the case.
     
  3. KlexKavark
    OP

    Newcomer KlexKavark Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Tried everything you said and no luck. Tried both the power button trick and i get no signal and rca cables and also no signal and my light is green no yellow light of death.
     
  4. steve-p

    Member steve-p GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    503
    Country:
    United Kingdom
    try booting without the harddrive.
     
  5. VashTS

    Member VashTS Beat it, son

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,657
    Location:
    Upstate NY
    Country:
    United States
    can you get into recovery mode?
     
  6. DarkShadow96

    Member DarkShadow96 LA96£

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    694
    Location:
    MTL
    Country:
    Canada
    Hmm... I had this problem long ago, I think I might know what it is.

    What backup manager are you using?
     
  7. KlexKavark
    OP

    Newcomer KlexKavark Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    mutiMAN 1.16.09
     
  8. mehrab2603

    Member mehrab2603 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    335
    Location:
    Dhaka
    Country:
    Bangladesh
    Sounds like the graphics card is messed up. Can your PS3 output video through normal AV cable/Component/SCART?
    My PS3 used to work fine with HDMI but suddenly one day HDMI stopped working(no signal through HDMI). Now it works with everything but HDMI.
     
  9. KlexKavark
    OP

    Newcomer KlexKavark Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Yeah but it freezes with the normal red yellow white av cables too. Everything was working fine till gran turismo 5 killed it [​IMG]


    [EDIT] After leaving the system off for about 2 hours and turning it on everything looked fine i was able to move through the xmb without freezing so i put it to the test and loaded up god of war 3 and after playing for about 7 mins it froze on me again. Also i was using hdmi cable so i dont think theres anything wrong with the hdmi. So i rebooted and i got no signal. But the same thing happens with regular av cables. Looks like if i leave it off for a while it works again but only for a few mins.
     
  10. steve-p

    Member steve-p GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    503
    Country:
    United Kingdom
    then it's not dead and it's got working gfx.
    i'd try another harddrive and a firmware file on usb - look at threads about hardware upgrade.

    if you dont have a spare, try formatting or atleast checking your existing one in a pc.
    funny thing about sata, drives can fail in a way that freezes the system - i had it on a pc a couple of years back.
     
  11. KlexKavark
    OP

    Newcomer KlexKavark Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    I forgot to mention that after it gave me the "incorrect hard disk error" that the wavy lines in the background froze and i wasnt able to do anything but hard shutdown the system. But anyway i tested the hdd in the computer and it works perfectly so i dont think its a hard drive problem. Im starting to suspect the system is overheating because after 2 mins of being on it freezes and its extremely hot. Then i have to leave it off for about 2 hours and it starts to work again but then freezes after 5 mins. I also reformatted the hard drive and did a system restore in recovery mode but it still freezes and glitches (distorted colors in XMB) on me.
     
  12. steve-p

    Member steve-p GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    503
    Country:
    United Kingdom
    if you hold the button - i forget which one, and turn the power on, it should put the fan at full speed.
    this will blow all kinds of crap out the back, so do it at a window.

    or maybe your fan's not even working - can you hear it?
     
  13. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    it look like your ps3 is dying

    it may be close to getting the YLoD
    and
    it look like the GPU it also dying


    do you get something like
    [​IMG]

    or do you get green blocks all over
     
  14. KlexKavark
    OP

    Newcomer KlexKavark Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    31
    Country:
    United States

    Actually you seem to have gotten farther than i did according to your image you can get into a game. I cant get passed the xmb before i get the blocks.

    Heres is what i start out with :
    http://img810.imageshack.us/i/img0046k.jpg/

    And here is what i end up with :
    http://img850.imageshack.us/i/img0047g.jpg/

    All with in seconds i cant even get into a game.

    Edit* For some reason the images arent displaying even though i am using the img tags so ill link it instead.
     

Share This Page