1. Lfredde

    OP Lfredde Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    17
    Country:
    Sweden
    I have a ps vita that been laying for a week in the drawer, today i pick it up to play and notice sound is not working on the console.
    bluetooth and aux sound works perfekt, anyone that had same problem or know anything?

    model: 1000
     
    Last edited by Lfredde, Aug 14, 2018
  2. Lfredde

    OP Lfredde Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    17
    Country:
    Sweden
    Start to work after i left it in drawer for 1,5 years.
    Maby battery needed to drain?
    Hope I can help someone if they have same problem
     
  3. slaphappygamer

    slaphappygamer GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    2,846
    Country:
    United States
    Do you have any plugins installed? I know there are volume tweaks out there. What firmware are you on? Kind of sounds like a moisture issue, though.
     
  4. MrCokeacola

    MrCokeacola The Xbox Guy
    Member

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Messages:
    658
    Country:
    Canada
    Might need to clean the headphone jack. Had this issue with a DS once.
     
  5. Nojtuag

    Nojtuag Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 1, 2020
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    If you try the following and it's not working then I think your speaker may have been fried.

    1. Power off your psvita.
    2. Hold L then power on your vita. Continue to hold L until you're all the way to the locked screen then release L.
    3. Turn your volume all the way up.
    4. If sound:
    a. is on then it means there is a plugin that disables your sound.
    b. not on; most likely the speaker may be bad.​
     
    MrCokeacola likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - sound,