Probmems with my DVD-Burner. =/

Discussion in 'Computer Hardware, Devices and Accessories' started by Pikachu025, Dec 6, 2007.

Dec 6, 2007
  1. Pikachu025
    OP

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    EDIT: Burner is SOHW-1653S, not 1365.
     
  2. GrayFox Cap

    Member GrayFox Cap GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Hey
    I grabbed this from another forum. It happened to me once before, too. I had to uninstall my channel to get mine to work again but let's hope you get the easy mode :-)

    EDIT:

    I guess this applies for Windows XP... which I can only assume you might be using! Good luck!
     
  3. dark_angel

    Newcomer dark_angel Advanced Member

    Joined:
    Jul 14, 2006
    Messages:
    67
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    the exact same thing happened to me as well. i tried burning super mario galaxy and trauma center new blood with my LG burner and it burnt everything until the very end. Now i cant watch the ending scenes of both until i burn a proper copy of it.
     
  4. ZeWarrior

    Member ZeWarrior TheWarrior

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    2,810
    Country:
    Brazil
    I know the problem. It's a Lite-On Burner. Their almost as bad as Hitachi with Hard Drives.
     
  5. Pikachu025
    OP

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    I've actually heard pretty good things about Lite-On burners. Mind giving me reviews or something that state they suck?

    This one seems pretty nice for instance:
    http://www.cdfreaks.com/reviews/Lite-On-LH...ner-Mini-Review

    ...Although, I also found my burner which indeed seems to have quite a few problems. Eh. I think it's time to buy a new burner then.
     
  6. GrayFox Cap

    Member GrayFox Cap GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    @Pikachu025:

    D'oh.
     
  7. Dack

    Member Dack GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    603
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
     
  8. Pikachu025
    OP

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    Checked IMGBurn's I/O settings, it's set to use the Microsoft SPTI. So that's probably not it.

    I really have no idea what the problem could be. I tried the drive in another PC yesterday; The "Test Mode" test worked fine and stayed at the 6x it should be (which it doesn't on my PC), the real burn afterwards gave me a bluescreen (with no text though) and the PC resetted about 5 to 10% in. >.<

    I got another burner from a friend today. I get the exact same problems: Burning faster than it should, and random write errors that only show up when I verify. Dammit.

    It's gotta be a problem with my PC somehow, but what?


    Edit: Posts merged together. Don't double post. [​IMG] - Ace
     
  9. ZeWarrior

    Member ZeWarrior TheWarrior

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    2,810
    Country:
    Brazil
    Try a different cable to connect it, maybe the cable is messing up the drive.
     
  10. Pikachu025
    OP

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    I found the problem, I think! I attatched my burner to the primary IDE channel (as Slave, with my HDD being Master) and it works! It burns at the correct speed and verifies perfectly! ^^
    Well, it's not perfect, cause the I got a buffer underrun one one of my two burns, and in the other one the burn finished with only 14% Buffer remaining (probably cause data transfer rate between devices on the same IDE channel is pretty slow compared to if they're on different IDEs), but it works! Now I only got to figure out what the problem with my secondary IDE is...

    I'll try to get a different IDE cable, thanks for the tip.
     
  11. ZeWarrior

    Member ZeWarrior TheWarrior

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    2,810
    Country:
    Brazil

    No Problem.
     

Share This Page