Problems with Animal Crossing Wild World AR codes

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by SherlockHolmeboy, May 6, 2009.

  1. SherlockHolmeboy
    OP

    Member SherlockHolmeboy GBAtemp Regular

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    189
    Location:
    Somewhere.
    Country:
    Australia
    I've tried using Action Replay codes with Animal Crossing Wild World (not v1.1, from U and E reigons) and I'm having trouble getting the codes to work. Do you have to do something special in order to make them work?

    If it helps, I'm using an Acekard2 with official 4.16 firmware.
     
  2. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    There isn't anything we can do to make it work but you can try using AKAIO as your firmware

    If it is still doesn't work then don't bother to cheat... nothing else you can do
     
  3. SherlockHolmeboy
    OP

    Member SherlockHolmeboy GBAtemp Regular

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    189
    Location:
    Somewhere.
    Country:
    Australia
    Yep, it works in AKAIO. As Tom Nook would say, thanks much!
     
  4. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    Hehehehe, if any other codes won't work just give up [​IMG]
    this game is a little pain in ass when come to cheats
     
  5. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    why do you want to cheat
     
  6. SherlockHolmeboy
    OP

    Member SherlockHolmeboy GBAtemp Regular

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    189
    Location:
    Somewhere.
    Country:
    Australia
    Because, sometimes, Tom Nook is an asshole. [​IMG]
     
  7. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,300
    Country:
    there are over 5000+ cheats for Animal Crossing in the cheat database, it might be too much for certain flashcarts to handle...try deleting some of the codes that you don't use, only include a few that you want to use...then it should work
     
  8. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    Actually, several flashcards don't support Animal Crossing cheats. Off hand, I know the R4 (Original R4, not many of the clones) and AceKard+AKAIO supports them and I believe the M3 Real and CycloDS don't.
     
  9. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,300
    Country:
    the Animal Crossing cheats works on M3Real, except maybe the last 2 E type (use Motion Pak) codes that's at the end of the cheat list..and some old flashcarts cheat engine are only able to support up to a certain # of cheats per list for a game, anything more than that will be ignored

    btw, there are 2 sets of duplicate Speed codes for Animal Crossing 1.1 (U) in the cheat database, might want to remove 1 of them

    hmm...maybe cross out the part about the last 2 E Type codes, since the Zelda Phantom Hourlass directional button hack E type codes now also works on M3Real
     

Share This Page