Hacking problem with pokemon soul silver

aos10

Yuuki chan
OP
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,739
Trophies
2
Age
36
XP
3,835
Country
Saudi Arabia
so..i just got my super card DS two today
its very easy to update
i put pokemon Soul silver EU
and every thing went ok
until i return to professor elm for the second time..and i got black screen
the music still go on
i can return to home menu
but i can't press ( L + R + Start )
 

jimmyemunoz

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 23, 2009
Messages
1,958
Trophies
0
Location
Louisiana
XP
477
Country
United States
This sounds like a formatting problem to me. Have you formatted your micro sd card with "Panasonic SD Formatter v3.1?" If not, you should. Make sure you copy and paste all the files on your micro sd card to a temporary folder on your computer then run the formatter tool. Copy all the files back when it's done. :) Then test it. If it has the same problem then you know its the rom file that is bad.
 

BORTZ

DO NOT SCREENSHOT
Supervisor
Joined
Dec 2, 2007
Messages
13,222
Trophies
3
Age
33
Location
Pittsburgh
XP
15,474
Country
United States
IIRC there is AP on the game that makes it reset like that every 8 thresholds, AKA doors, leaving/entering town, battles, etc. I think there is an english patched (J) rom out there that has the AP removed.
 

aos10

Yuuki chan
OP
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,739
Trophies
2
Age
36
XP
3,835
Country
Saudi Arabia
but..i am now on the last frame ware for 3DS 4.0.0.7 u
and the last soft ware update for super card
if i format the flash,i can't run the cad..right ?
 

jimmyemunoz

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 23, 2009
Messages
1,958
Trophies
0
Location
Louisiana
XP
477
Country
United States
but..i am now on the last frame ware for 3DS 4.0.0.7 u
and the last soft ware update for super card
if i format the flash,i can't run the card..right ?
No, the SuperCard DSTwo firmware updates, flash the memory (micro-chip) inside the Supercard DSTwo. If you format your micro sd card, and copy all the files back, your SuperCard will still work on v4.0.0.7 :) You are only fixing the kernel, by formatting the micro sd card, if you follow my instructions.
 

aos10

Yuuki chan
OP
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,739
Trophies
2
Age
36
XP
3,835
Country
Saudi Arabia
yah..its works now
formatted it just like you said
the strange thing is before i format it..i can't even load the game..its freeze at the title screen
when i bought the SD card..i copy the system file , and didn't format it in the beginning
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: Theirs a ton of videos going about how people are getting dust clogged consoles from DKOldies