Problem with Gamecube games + 480P

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ProjectVirtue, Sep 13, 2009.

Sep 13, 2009
  1. ProjectVirtue
    OP

    Newcomer ProjectVirtue Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    Canada
    So the problem goes as follows.

    I put in a gamecube disc (in this case F-zero GX) and i click the game channel and you watch the wii disc spin away and the gamecube disc go down giving you that good ol Gamecube screen. I click start, and after hearing the disc spin a few times, the screen goes black but the game is still running (you can hear menu sounds and navigate around the menu still). This forces me to hit the power button and restart the wii. When i do...the wii boots up however, it is now in 480i resolution vs 480p which it was in before i booted the game.
    Next, i tried going to the backup loader, i run the backup loader, and all i see is the black background with the version number and "backup loader" written across the top but with no menu. so i have to hit reset to get out of here as well.

    I told me friend about this, he told me it was probably just a corrupt MIOS/CIOS so he instructed me to reinstall it. i went to Wanin http://www.starcube.co.uk/tag/wanin/ and downloaded the latest one you see there. cIOS 38 rev14. when prompted which IOS i want, i selected IOS249. The installation went smoothly, though taking some good 20 minutes er so. Repeated what i did before, same results.


    My wii should be on 3.2 with the twilight hack etc. i also have starfall installed to prevent those pesky updates.

    Anybody have any ideas at all? Regular wii games still boot up fine from the game channel.
    Thanks
    Luca
     
  2. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
    No, you don't need to reinstall cIOS. That ONLY affects Wii games. It is probably a corrupted cMIOS that you need to reinstall.
     
  3. ProjectVirtue
    OP

    Newcomer ProjectVirtue Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    Canada
    the cMIOS? or just MIOS.
     
  4. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
    The official one is called MIOS. cMIOS is a custom one for playing burned discs.
     
  5. ProjectVirtue
    OP

    Newcomer ProjectVirtue Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    83
    Country:
    Canada
    i'm guessing i want the MIOS then right? the GC games i'm trying to run are real discs.
    any idea where i might download it? i tried googling for the MIOS earliar today but i couldn't find it.

    i only need cMIOS if i try gamecube backups then right? or would this operate as a MIOS also
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    You don't get the Gamma menu, because you have a memory card in slot 2.
     
  7. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
    Oh, if you're just trying to run official GC games, then I'm pretty sure you can use DOP-IOS to download the official MIOS.
     

Share This Page