Problem with AKAIO and DSi

Discussion in 'Acekard' started by uglyworm12, Nov 4, 2010.

Nov 4, 2010

Problem with AKAIO and DSi by uglyworm12 at 11:29 PM (1,340 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. uglyworm12
    OP

    Newcomer uglyworm12 Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I recently switched from R4 to Acekard 2i (with AKAIO), and I am LOVING it. Bookworm, Battle of Giants Mutant Insects, Super Scribblenauts, all these games that wouldn't work on R4 I can finally play. Problem is, it only works with my DS Lite, which I guess is okay, but I really want to play them on the the bigger screen (and when Christmas comes around, REALLY bigger screen). I have my AKAIO version at the latest (1.8.1), but the icon on my DSi is the Acekard logo, not Stormbreaker which it apparently should be. If it matters, the only time I updated my DSi was when I first got it, on Christmas '09.
     
  2. nasune

    Member nasune GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    602
    Country:
    Netherlands
  3. uglyworm12
    OP

    Newcomer uglyworm12 Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    That... doesn't really answer my question. My problem is that I can't use AKAIO on DSi, and that seems to be official firmware. Are you saying it plain doesn't work?
     
  4. Sephxus

    Member Sephxus GBAtemp Fan

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    327
    Location:
    Pomona, CA
    Country:
    United States
    It will update your Acekard to work on the DSi.

    "AceKard 2i firmware update v1.4.1 to bypass DSi firmware v1.4.1/.2

    Simply extract the correct .nds file (DSL for DS/DSl, DSi for an unupdated DSi) onto the root of your microSD card, then run the file like a game."
     
  5. Mantis41

    Member Mantis41 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,853
    Location:
    earth
    Country:
    United States
    That is the firmware you need to run it on the DSi.

    akAIO is essentialy the operating system NOT the firmware.
     
  6. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    That's not the official firmware you are referring to. This will update the bootloader when executed allowing the Acekard to bypass DSi Firmware 1.4.1 regardless of whether you are running AKAIO or the software from the Official Team.
     
  7. uglyworm12
    OP

    Newcomer uglyworm12 Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Oh, okay, sorry about that. I thought that updating via the card itself was supposed to fix the problem (it didn't, which is why I turned here for help). Thanks everyone!
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It's that there's two things to update.

    AKAIO is the OS, but people often just call it the firmware.

    What you need to update is the ACTUAL firmware (which is rarely talked about since you rarely need to do anything to it).
     

Share This Page