Preloader Hacks?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Tux', May 13, 2009.

May 13, 2009

Preloader Hacks? by Tux' at 1:21 AM (940 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Tux'
    OP

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Ok, I recently got preloader only becuase I had semi bricked my 4.0U Wii, now I'm wondering if it is safe to use the preloader hacks, like skip disc check update on move the disc channel? Or will I have another chance of bricking my wii once more?
     
  2. wii-tom

    Newcomer wii-tom Newbie

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I live by preloader... only hack every had a problem with was

    [Remove NoCopy Protection]
    version=417

    and that was on a system upgraded to 4.0 from the big N and I downgraded CIOS... for what ever reason switched on and booted to a black screen... but rebooted with reset and switched back....

    hope that helps... preloader will save your ass!
     
  3. Tux'
    OP

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    So, all I want to do is move the disc channel and skip disc check updates, will I brick my wii doing this or no?
     
  4. ineedhelpbad

    Newcomer ineedhelpbad Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    92
    Location:
    Chicago IL USA
    Country:
    United States
    no you will not brick your wii.
     
  5. Tux'
    OP

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Ok, so how do I make them work? Put hacks.ini on root of sd, boot up preloader, and go to settings or something?

    Also, I'm making sure this doesn't brick my wii, beacuse I used preloader 0.28 without knowing it and semi bricked my wii [​IMG] I fixed it tough.
     
  6. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Check the sticky guide by me. Start from scratch so it'd be easy to follow [​IMG]
     
  7. Tux'
    OP

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Ok, copied the hacks.ini to a empty notepad named it hacks.ini, now, to uninstall it is it easier to use NAND clean or jsut get a systemmenu 4.0 wad?

    EDIT: Also, does it have to be a notepad config file, or just a normal notepad?
     
  8. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Re-installing the System menu only uninstalls Preloader. So I guess you should use NANDClean. Be careful and read through the thread.

    What do you mean notepad config file? Thing must be named "hacks.ini" and the end file may look like a notepad file with a gear icon stamped to it.
     
  9. Tux'
    OP

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Yeah, I know, check your PM box please. I had a question for you
     
  10. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    the remove no copy protection hack isn't working? hmm that sucks for those that have no other hack for it. as For me thats why I like my hardpatched system menu.
     
  11. Tux'
    OP

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    What exactly does the no copy protection do? Also, I can't get the Config File, so can't I just copy over the one I got in the preloader .rar file from wiibrew? Wouldn't that be easier?
     
  12. BlindDude

    Member BlindDude GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    357
    Country:
    United States
    I thought you could move the disc channel if you booted gamma 0.3 and restarted with hooks,, after that you can move the disc channel.

    The no copy protection is supposed to let you copy game saves that cant be copied,, please correct me if I'm wrong.
     
  13. Tux'
    OP

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Ok thanks, and what does remove diag disc check mean? Oh and I got it working [​IMG]
     

Share This Page