pokemon

Discussion in 'Acekard' started by Duckthom, Jul 2, 2009.

Jul 2, 2009

pokemon by Duckthom at 11:08 AM (1,811 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    Hi i have a problem,

    my acekard 2i doesn't start pokemon platinum,
    and with pkmn mystery dungeon the screen stays black after i pressed start, does it need a firmware update or am i doing something wrong?
     
  2. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Look at the reponce I gave to another noob like yourself that cannot be arsed reading here.
     
  3. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    i have the latest version from AK site
     
  4. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Use AKAIO, the unofficial (but better) Firmware for the Acekard. You can download it here from GBAtemp, but make sure you get the repack or use the latest, or second latest (if you want the soft reset function to work) loaders.

    Remember to format your your Micro SD with the Panasonic SD formatter first, after backing up all saves and other files you want to keep. Then copy the firmware across to your micro SD with your other ROMs, saves and other files and all your games should work perfectly.

    If that sounded a little too badly worded, look at the sticky on the topof the Acekard sub-forum, there's a full guide on how to do all this - with videos.
     
  5. xshinox

    Member xshinox GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    965
    Country:
    United States
    hmm, maybe i should update mines again. the soft reset doesnt seem to work anymore. how come you say to use the Panasonic SD formatter?
     
  6. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    The latest loaders is the one with soft reset disabled, as I mentioned in the post above yours.

    And the Panasonic formatter because it sorts out any problems, and doesn't screw things up like Windows formatter would.
     
  7. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    now it says(with akaio firmware) unsupported device
    sorry i'm new to acekard my previous card was an r4
     
  8. yeahitschris

    Member yeahitschris GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    127
    Location:
    Lincoln, NE
    Country:
    United States
    try backing up all your files. then use the panasonic microsd reformater. then install akaio
     
  9. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    i have the newest loaders and firmware but i still can't play pokemon mystery dungeon(after pressing start screen stays black) and pokemon platinum(screen stays white)
     
  10. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Dude I don't know what you're doing, but you need to follow the tutorial stickied on this page to the exact letter. If you do, it will work.
     
  11. phoenixclaws

    Member phoenixclaws GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    492
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Haven't had any problems with my DS Lite and Acekard 2i and Pokemon Platinum on my A-data 4 GB SDHC cart. [​IMG] I don't use the newest loaders. I use the 5/30 loaders and AKAIO with the DLDI from the Acekard 4.17 software. The newest loaders have a soft-reset issue and the AKAIO DLDI has problems patching some homebrew. At least that's what i read from Another-world's posts.

    Sidenote: ShatteredScreens, does your EZFlash 3-in-1 Plus work with your Acekard 2i w/ AKAIO? How well? And where did you get yours?
     
  12. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    maybe its alergic to pokemon
    just kidding
     
  13. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    lmao [​IMG]

    with akaio software it says: unsupported device [​IMG]
     
  14. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Tell me exactly what you did, what files you were using, and where they were from.
     
  15. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    i formatted my sd card with panasonic program.
    then i placed AKAIO 1.4.1.PROPER_repack 5 4 09 (the __aio and ak4menu.nds) on my sd.
    then i placed the newest loaders in the map loaders
    then i placed my games in the games folder
    but my card still says: unsupported device

    Everything was from gbatemp.net
    but the panasonic formatter was from panasonic website

    the text in the vid in dutch because i am dutch but for some reason ther isnt a ducth flag under my member no.

     
  16. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Oh, Dutch. Maybe you shouldn't have your flag as an American one, then perhaps we can help you?

    Let me just find some links, I'll be back shortly.
     
  17. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    DSi: 1.3E
    AK: __ak2 (edit: akaio 1.5)
    Pkmn platinum/mystery dungeon: USA
     
  18. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    ok pokemon mystery dungeon is working now i dunno how i did it but ITS WORKING [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  19. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    hmpf but it cant save
     
  20. Duckthom
    OP

    Newcomer Duckthom Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    52
    Location:
    Groningen
    Country:
    Netherlands
    ok, i solved every problem with my acekard

    *TOPIC CLOSED*
     

Share This Page