Pokemon sav file corrupt

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by sabotage2109, May 27, 2009.

May 27, 2009

Pokemon sav file corrupt by sabotage2109 at 6:18 PM (3,915 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
    Hello, I got the rom for pokemon platinum and a R4 clone (R4i) but everytime I save something and try to load it it says that the sav file is corrupt. I have tried formatting the SD card and the sav files are already 1mb, every other game works fine
     
  2. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
  3. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
    bump, please help
     
  4. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
  5. KazoWAR

    Member KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2008
    Messages:
    1,749
    Location:
    Winter Haven
    Country:
    United States
    try letting it make its own sav file instead of using a 1mb one.
     
  6. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
    The file the game saves IS already 1mb..
     
  7. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
  8. Domination

    Member Domination GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    4,127
    Location:
    Your Mum
    Country:
    Singapore
    1) R4i is NOT a r4 clone. It is an Acekard clone.

    2) he said "let it make its own save".... not telling you to use a 1mb save... or do you mean it saves as 1mb and you are using the default one created?
     
  9. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
    Yes, it already saves itself as 1 mb and I am using the default one.. gets corrupted and is 1mb without doing anything special
     
  10. mewcuss

    Member mewcuss GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    118
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    I had a similar problem with Pokemon Diamond on a R4 cartridge.
    I was just saving my progress and mid way through the battery died. I booted the rom up after charging the DS and the game told me that the save had corrupted and that it would take me to the save point before that, luckily there wasn't too much difference. I kept saving the game but more often than not the save file would become corrupt and the game would take me back to the previous save so I had to double save all the time to kinda solve the problem (moving the sav file and renaming the rom and save didnt help either).
    So the game should use the next/previous save point if the save is corrupt (and if there is a previous save), but I would just wipe the sav file from your SD card and start a new game.
     
  11. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
    I formatted my sd card and downloaded the rom again, ran the game, saved as soon as prof Rowan finished talking and before the first dialog with my rival and that seems to be the only working save file, everything beyond that is corrupted... seems like the file gets corrupted after it gets to a certain size?
     
  12. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
  13. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    did you use any cheats?
    if yes just stay clean or use pokesav
    if not.. the other solution would be try another flash card or get the original game
     
  14. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
    No cheats, Pokesav or anything were used.
     
  15. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
    So I tried copying the working sav file to the game and I could overwrite the sav file and ran it without a problem but when then they stopped working again.. my last working one is in Rowan's laboratory at 23 minutes into the game.
     
  16. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i think it should be firmware related
    a firmware update might be your solution
    the best of all don't get any cart with the name of r4....(since you have bought it just hope the team will fix it in future)
     
  17. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Really don't get anything that's a clone. It's probably because of the actual flashcart.
     
  18. sabotage2109
    OP

    Newcomer sabotage2109 Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    Slovakia
    Damn, is there really no hope?
     
  19. Tyson8earzz

    Newcomer Tyson8earzz Member

    Joined:
    Jun 8, 2006
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    if you're that intent on playing it without sav corruption, why not just buy the original retail game from the store? Spending money on one retail game that you find that addicting to play is well spent. Use the R4 to play all the other crap.
     

Share This Page