Hacking Pokemon Platinum and framerate issues

Trygle12

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 5, 2007
Messages
67
Trophies
0
Website
Visit site
XP
232
Country
United States
Am i the only one experiencing slight slowdown on the more intricate areas(cities mainly) in Platinum?
I am using an Acekard 2.1 version with a 2GB Japanese Kingston card.

Is the item menu supposed to be so daggone slow?



EDIT: I remember it being fairly slow in Diamond and Pearl as well... I was playing JP PLatinum for a while though, so I probably grew accustomed to the item scroll speed.
Still, I was under the impression that it would have gotten fixed by now,
frown.gif

Then again, I did play Pearl on an R4.

Even if it didn't get fixed, I don't know anyone that has a copy of Platinum to compare to.
 

xiaoset

Member
Newcomer
Joined
Apr 3, 2009
Messages
18
Trophies
0
XP
1
Country
Canada
LordLandon said:
No, you aren't the only one - there is a very slight slowdown compared to my real copy of diamond.

I just ordered this AceKard 2.1, how noticeable is the slowdown..?
 

david432111

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 17, 2008
Messages
858
Trophies
0
Location
Denmark
XP
209
Country
xiaoset said:
LordLandon said:
No, you aren't the only one - there is a very slight slowdown compared to my real copy of diamond.

I just ordered this AceKard 2.1, how noticeable is the slowdown..?
Noticeable, when you are in a city the graphics are laggy and slow. And scrolling through your bag is also unbearably slow, but the game is still playable.
 

xiaoset

Member
Newcomer
Joined
Apr 3, 2009
Messages
18
Trophies
0
XP
1
Country
Canada
david432111 said:
xiaoset said:
LordLandon said:
No, you aren't the only one - there is a very slight slowdown compared to my real copy of diamond.

I just ordered this AceKard 2.1, how noticeable is the slowdown..?
Noticeable, when you are in a city the graphics are laggy and slow. And scrolling through your bag is also unbearably slow, but the game is still playable.


Hmm, odd, seeing as how my DSTT works flawlessly (minus the save corruption erase bullcrap) and it's a budget card, AceKard 2.1 is budget but much better
 

rObOu

Active Member
Newcomer
Joined
Mar 14, 2009
Messages
32
Trophies
0
XP
155
Country
France
I have the same problem, i used to play Pokémon Platinum on my M3 Real, and when I bought the Acekard 2i and played Pokémon on it, i noticed that the menu was slightly slower and the loadings (while entering into a house for example) were a bit longer.
I compared the game simultaneously on the M3 Real and AK2i (I have 2 DS), and I was right, the game took approximatively 30% more time to go from the top to the bottom of the items menu on the AK2i.

The game stays playable but it's not as smooth as it should be. Maybe it can be fixed?

I have a Class 6 4GB Dane Elec SDHC Card.
I also tested it on a Class 4 4GB Kingston SDHC card and it was the same.
 

Trygle12

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 5, 2007
Messages
67
Trophies
0
Website
Visit site
XP
232
Country
United States
Meh. I guess this means I have to buy a real copy of Platinum.

I hate losing the convenience of having all my games in one cart. :[

EDIT: Actually, I could always use another flashcart!

Are there any cards that do not have this problem?

I read M3 Real, but I
wanna know how the CycloDS fares.
 

Aeterna

Member
Newcomer
Joined
Apr 10, 2009
Messages
8
Trophies
0
XP
1
Country
Netherlands
Hmm. This thread is kind of worrying.

It's mostly worrying 'cause only some people seem to have it(i'm sure the forums'd be exploding if there was a real issue for everyone).
I don't have my DSi yet, but I have my AK2i and a micro-sdhc card already.
Anyone happen to have a Transcend 8gb in combination with DSi/AK2i?
 

Silent Storm

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
548
Trophies
0
XP
285
Country
Glad somebody brought this up.

Some time ago I noticed the slowdown/frame rate issues when playing Platinum, at first I thought it was just the SD card but I know its not.

I did some comparisons with my Diamond cart and this is what I found out:

The save menu takes longer to show up (around 1 or 2 seconds longer)
When in cities, it slows down (very noticeable on the bike)
Menu scrolling has lag/slowdown even with the pokeball cursor

I have noticed other things like graphical lines appearing when battling in the Battle Frontier (just before the trainer sprite appears).

Though I did post all these problems on the acekad2 site but they were not bothered, this was in around December time. =/

The slowdown kinda ruined the experience for me so I am hoping this can get fixed, so far the only reason why I want to get Platinum is because of this slowdown.
 

Trygle12

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 5, 2007
Messages
67
Trophies
0
Website
Visit site
XP
232
Country
United States
I just bought a Copy of Platinum.
tongue.gif



Yeah it is slower.

BTW, I bought it for.... SCIENCE!!!

P.S. Does anyone know of a program that can transfer my current save to my new copy of Pokemon Platinum?

I know there was one for SLOT-2 cards, but I dunno if there is one for SLOT-1 cards.
 

xiaoset

Member
Newcomer
Joined
Apr 3, 2009
Messages
18
Trophies
0
XP
1
Country
Canada
This sucks.. I just bought an AceKard 2.1, and it has shipped, a few days ago, because I was looking to be able to play my Pokemon Platinum backup with no issues.

(DSTT has no slowdown, or anything; only problem = Corrupt saves/Erased Saves Every. Single. Shutdown.)

And AceKard 2.1 looked most stable, but now I'm hearing it slows down...
frown.gif
Well, at least no corrupt/erased saves!
 

LordLandon

Member
Newcomer
Joined
Aug 29, 2003
Messages
13
Trophies
0
XP
141
Country
United States
Trygle12 said:
I just bought a Copy of Platinum.
tongue.gif



Yeah it is slower.

BTW, I bought it for.... SCIENCE!!!

P.S. Does anyone know of a program that can transfer my current save to my new copy of Pokemon Platinum?

I know there was one for SLOT-2 cards, but I dunno if there is one for SLOT-1 cards.
I know savsender (google it) can, it works over wireless... perhaps it isn't the easiest thing to use if you aren't sure how to use it, but it works.

As for people swarming to other carts because of these slowdowns, that's silly. The acekard is great, cheap, and the slowdows in this one game really hardly bother you.
 

kangarookangaroo

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 20, 2007
Messages
116
Trophies
0
XP
161
Country
United States
ummm my r4 plays platinum perfectly fine without lags. so what u are telling me is that the pretty much outdated r4 is better than the acekard?
ohmy.gif
What if someone used ysmenu to load the game? is there still lag then?

ps. is this lag fixable with a future firmware update or is the ak2 not capable of running it smoothly?
 

david432111

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 17, 2008
Messages
858
Trophies
0
Location
Denmark
XP
209
Country
kangarookangaroo said:
ummm my r4 plays platinum perfectly fine without lags. so what u are telling me is that the pretty much outdated r4 is better than the acekard?
ohmy.gif
What if someone used ysmenu to load the game? is there still lag then?

ps. is this lag fixable with a future firmware update or is the ak2 not capable of running it smoothly?
It depends on the sd mostly, if it's fast or slow, regular or sdhc etc. But the flash card does make a difference sometimes.
 

kangarookangaroo

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 20, 2007
Messages
116
Trophies
0
XP
161
Country
United States
david432111 said:
kangarookangaroo said:
ummm my r4 plays platinum perfectly fine without lags. so what u are telling me is that the pretty much outdated r4 is better than the acekard?
ohmy.gif
What if someone used ysmenu to load the game? is there still lag then?

ps. is this lag fixable with a future firmware update or is the ak2 not capable of running it smoothly?
It depends on the sd mostly, if it's fast or slow, regular or sdhc etc. But the flash card does make a difference sometimes.

It looks like you have the same memory card as the one i just ordered with an acekard 2 (kingston 2gb). do you have any lags with platinum?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Lol AHS is getting funny two dudes and two girls get pregnant
    Gift
  • Toastee_ @ Toastee_:
    Whats AHS?
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    What are you supposed to do when you have a thousand dollar piece of hardware that won't work because the API the manufacturer provided doesn't want to work?
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Ebay
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Oh great.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    It's a Linux bug.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Well a bug with their Linux drivers or something.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    It captures 2x the amount of packets on Windows 10 in a freaking VM where USB access is slower/more latent.
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    what is this piece of hardware @gudenau
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Beagle 480
    Gift
  • T-hug @ T-hug:
    Dune 2021 1080p HDRip X264 AC3-EVO
    Gift
  • kenenthk @ kenenthk:
    Dune? Reminds me of seeing my ex naked
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Oh yeah Dune movie is out, watching it later
    Gift
  • mr_switch @ mr_switch:
    Here is hoping 2022 is a good year for DC cinematic universe
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Honestly don't really know what Dune is.
    Gift
  • gudenau @ gudenau:
    Anyone here know much about Jetbrains InteliJ Idea?
    Gift
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Oh, T-hug was here :blink:
    Gift
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Hey, where the admins at? Come in the chat. I got a idea. How bout a Sound notification or something when someone tags you in chat? :ninja:
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    Post it in the v8 feedback thread
    Gift
  • Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Post what sorry? I'm guessing we were talking about this ages ago, but I haven't been on GBATemp in almost a year so my memory is failing me :-/
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    feedback and or bugs that may have popped up since the migration to XenForo 2!
    Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Umm...I think you might have the wrong person, since that may as well have been written in Chinese. I have nothing to do with the management of this site, nor have I ever been involved. I'm just a member, and hardly even qualify as that...like I said my last post was almost a year ago lol
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    Lol no, Sonic Angel Knight had an idea, best would be to post it in that thread haha
    Gift
  • OzKenny1983 @ OzKenny1983:
    Sorry, don't know Sonic Angel Knight either...
    Gift
    OzKenny1983 @ OzKenny1983: Sorry, don't know Sonic Angel Knight either...