Pokemon Black Savefile?

Discussion in 'Supercard' started by rockstar99, Sep 25, 2010.

Sep 25, 2010

Pokemon Black Savefile? by rockstar99 at 4:05 PM (7,034 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. rockstar99
    OP

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    I want to use pokesav but i cant find mt pokemon black savefile, i have it in a folder called games but the only files with the rom name are:
    Pokemon Black.dtc
    Pokemon Black.nds
    Pokemon Black_.rtf0
    I can see my save file when i load the rom on my SCDS2, so where is it on my card?
     
  2. coattails

    Member coattails GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    212
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    For some reason, some big games have phantom .sav files...
    I had this problem with SoulSilver & DQIX, but I didn't really mind since the save could still be magically loaded. It sucks if you want to move a save to another flash cart.

    I couldn't find a solution. It's not due to microSD corruption, I think it's just some bug with the way the DSTWO makes big saves.
     
  3. Greatforce

    Member Greatforce GBAtemp Regular

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    278
    Country:
    Netherlands
    Thing is, he wants to use Pokesave on his Pokemon black. It was possible to use pokesave on SS too, so it should work on black too
     
  4. jonesman99

    Member jonesman99 GBAtemp's Official ArchAndroid

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    1,112
    Location:
    A Star Called Metropolis
    Country:
    United States
    I have one and i think the .dtc is the sav file for any .nds game you use, the only problem is finding a way to convert it to a regular format for pokesav to use.
     
  5. em2241992

    Member em2241992 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    254
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    I dont even have a dtc, i wanted to do it to, the only way i figured is to use the multisave feature, it makes a SAV file for the second save, so if you finished the game on the first save you arent getting anywhere with it. I did it and have no way to use it
     
  6. viz

    Member viz neckbeard

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    180
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    yeah im having this exact same problem, only with etrian odyssey 3, .sav file is nowhere to be found

    if the save corrupts I will be a sad panda
     
  7. .psyched

    Member .psyched GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    297
    Country:
    France
    Um, the DTC is created if you used the real time save menu, it's not the save game.
    And, that doesn't happen for me =O I can see all my save games clearly in the Games folder.
     
  8. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,882
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    Nope. The dtc is data for the in-game DStwo menu. The DStwo still uses sav files.

    Also, the rtf0 is the realtime save.
     
  9. geenlung

    geenlung Newbie

    Actually, this is what you can do. Take a SS save from your save 1 file and then reload the SS in your save 2 file and save. Rename your Save 2 file to Save 1 and then you should have a working save file.
     
  10. rockstar99
    OP

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Aww man that really sucks, i really wanna use PokeSav and im scared that i cant make a back up of the save file in case of corruption
     
  11. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    Weird. All my save files show up just fine. Maybe it got a different filename somehow? Look for all things with a .SAV extention, if you find one that hasn't got a name of one of your games, it's most likely Pokémon's save file.
     
  12. SixtySixHundred

    Member SixtySixHundred GBAtemp Fan

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    433
    Location:
    Eternia!
    Country:
    United Kingdom
    Thank funk for this topic. I thunk I was going cuckoo when I couldn't find my Pokemon White .sav on my DSTWO!

    It's only Pokemon White I'm having trouble with so far, not tried EOIII yet, so I'm not too fussed really as the .sav file is magically loaded anyway, (even if I change the ROM name!) so I can play if I want.

    I'm just confused as to why this happens!
     
  13. em2241992

    Member em2241992 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    254
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    What exactly do you mean? Is there anyway for me to get my original save to appear so I can pokesav? I really want my dragonite and weavile from HG
     
  14. em2241992

    Member em2241992 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    254
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    sorry double post
     
  15. rockstar99
    OP

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Fixed it, set it to load save file 2 and it created a new save file called pokemon black.2.sav then i loaded my rts data from the ghost save file.. there you go [​IMG]
     
  16. em2241992

    Member em2241992 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    254
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    I tried that, it froze for me, it worked for you?
    edit: Got it
     

Share This Page