PLZ HELP

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by red231, Jun 24, 2009.

Jun 24, 2009

PLZ HELP by red231 at 10:43 PM (1,148 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. red231
    OP

    Newcomer red231 Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    moonshell works on my r4 but the reset doesnt work [​IMG]
    plz help
     
  2. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Someone who's too lazy to turn it off and turn it on again. Did you put the correct NDS file in the reset folder. There should be one for each flashcart. I'm not sure what the one for r4 is.
     
  3. GenesisX

    Member GenesisX GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    395
    Location:
    a vagina :)
    Country:
    United States
    Whats so hard about turning it on and turning it off? [​IMG]
     
  4. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    I so agree. What's the difference? Except if your hand is tired from turning it off. [​IMG]

    But if you really, really want to, highlight exit back to firmware, then tell me what appears.
     
  5. James_Wulfe

    Member James_Wulfe GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    116
    Location:
    Kansas City
    Country:
    United States
    he needs the "R4TF.nds" to be on the resetmse folder of his moonshell 2 folder of the r4 cart.

    http://www.4shared.com/file/102551608/7ec6285c/R4TF.html

    to answer your question about turning it on and off, it saves your power switch by using a soft reset thus why a soft reset exists..... [​IMG]
     
  6. TheDestroyer

    Member TheDestroyer GBAtemp's Official Keyblade Masterâ„¢

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    587
    Location:
    My Destroyed Village
    Country:
    United States
    You can download the R4TF.nds to enable moonshell reset.. just put it in resetmse folder and your done!


    Download Here
     
  7. red231
    OP

    Newcomer red231 Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    thanks guys it works now
    but it only brings me back to moonshell
    do u know the reason why [​IMG]
     
  8. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Do you have Moonshell as default.nds or as your firmware?
     
  9. James_Wulfe

    Member James_Wulfe GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    116
    Location:
    Kansas City
    Country:
    United States
    Your moonshell will only exit back to R4 firmware if it is NOT the firmware itself, try setting moonshell, to the media button on your R4's original firmware then use the reset.

    also as a side not if your thinking it will take you to the DS firmware this is not the case, it means the flashcarts firmware.
     
  10. red231
    OP

    Newcomer red231 Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    how do u do that?
     
  11. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Are you using it as your Kernel? As in your System Menu. With the plug-ins? Or is you moonshell named as default.nds.
     
  12. red231
    OP

    Newcomer red231 Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    i use the r4 firmware, i named my moonshell2.nds _DS_MSHL.NDS (to make it work with the middle button), and i put the r4tf.nds (64kb) in the resetmse folder. wat did i do wrong.
     
  13. Davess

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    okay don't buy a r4 next time
     
  14. red231
    OP

    Newcomer red231 Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    i want to get a cyclo.
    seems very good [​IMG]
     

Share This Page