Playing wads from an sd?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by neelsoon, Jul 17, 2009.

Jul 17, 2009

Playing wads from an sd? by neelsoon at 4:32 PM (1,340 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. neelsoon
    OP

    Newcomer neelsoon Newbie

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Hi i just wanted to know how can i play wads from sd card without installing them on the wii?
    Is that possible?
     
  2. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    No.

    You need to install them via Wad Manager or whatever else there is, or you know...when you buy them. I think you can download the game straight onto the SD card via the shop channel.
     
  3. roku93

    Member roku93 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    436
    Location:
    Finland
    Country:
    Finland
    It soon will.
     
  4. harsh111

    Newcomer harsh111 Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United Kingdom
    I don't think you can, you need to install it using WAD manager or something like that onto the wii, and then copy it over.
     
  5. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,357
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    wait for rev14
     
  6. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    will comle
     
  7. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    And the new app from Waninkoko, but you will need to unpack the wads and then run the "Wad Loader" everytime you want to play a VC/WW from the SD card, it is actually easier to install FW 4.0, patch the IOS60, use Wad Manager to install the wad, copy the channel to the SD menu...!! [​IMG]
     
  8. Teh H4rRy

    Member Teh H4rRy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    145
    Country:
    United Kingdom
    Ive noticed a problem with installing wads and moving them onto the SD card, for example "acquired" Wiiware WADs will play fine when in the Wii memory but if i use the SD channel they fail to launch
     
  9. Lexip;

    Member Lexip; GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    413
    Country:
    United States
    You need to patch the trucha bug into IOS60.
     
  10. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,357
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    um no each time your just copying the game from the card to the nand. with rev14 you can play straight from the card/hdd no having to copy over each time and wait. so what if you have to unpack the wad you do that ONCE and that's it.
     

Share This Page