Pikmin Wiimake

Discussion in 'Wii - Hacking' started by CheatingSoi, Feb 4, 2009.

Feb 4, 2009

Pikmin Wiimake by CheatingSoi at 3:58 AM (3,106 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    So I downloaded The Wii de asubo Pikmin for wii when it came out and I was loving it, and now that it came out in English, i quickly grabbed that. Whats strange is that if i try to run it though the disk channel, it just goes to a black screen. If it run it through the gamma backup channel, it shows a green screen. I must run it with the Backup launcher on the homebrew channel for it to run. I am not sure why. Its kinda annoying but at least it works. I think the backup launcher on the homebrew channel I have is just a different version of gamma or something but still. Dont know why it wont work anywhere else. I guess it would have to do something with softmii or preloader. I belive all of my other games are working.
     


  2. hellbent1

    Newcomer hellbent1 Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    25
    Location:
    Nova Scotia
    Country:
    Canada
    doesnt' work for me either.
     
  3. cacildo

    Member cacildo Went and came back

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    194
    Country:
    Bahamas, The
    I read that it aint working on NTSC - U wiis, even if patched.

    It aint working on mine. Only shows up at the disk channel, then black screen.

    Are you PAL or NTSC?
     
  4. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    yep doesnt work on ntsc wii even chipped. it ran for me cos i have pal wiikey
     
  5. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    So the main.dol doesn't have NTSC-U data, that's why, try patching the .iso to NTSC before burning it, don't remember why the green screen issues was..!! [​IMG]
     
  6. nyrol

    Newcomer nyrol Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    39
    Location:
    Waterloo, Ontario
    Country:
    Canada
    Has Nintendo finally figured out a way to stop the loading of foreign backups? Or has someone dumped the game poorly?
     
  7. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    It works on PAL.
     
  8. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    I've read about 3 treads. It's not working for NTSC just PAL.
    Mines is [Wii] Pikmin [PAL][MULTI5]. The NTSC version is suppose to be release March 9, 2009.
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Well the game only contains PAL video code and only runs in PAL video mode for now. If your tv supports that, you are fine. I guess you default channel has force NTSC integrated, and this results in a green screen freeze. If it's a autoboot one, tap 1 while starting and look at the settings.
     
  10. joeyddr

    Newcomer joeyddr Member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    it goes black screen for me in the disc chan with softmii but works fine through geko. NTSC wii.
     
  11. james4204

    Newcomer james4204 Advanced Member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    73
    Country:
    United Kingdom
    wont work with my wii with gamma ( pal game on a pal system ) comes up with various errors.

    also i noticed it showing the ios as 0, never seen that before on a game via iospatcher
     
  12. DJPlace

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,480
    Country:
    United States
    personal i hate pikmin... but i want to give the first one a try... so did anyone try this with cioscops installed and runs through the wii disc channel...
     
  13. joeyddr

    Newcomer joeyddr Member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    if you installed softmii correctly try launching it with geko through hbc.
     
  14. CheatingSoi
    OP

    Member CheatingSoi Graphic Designer

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    1,099
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    [​IMG] How do you hate pikmin?! I love that game. I started playing it again now and its a blast!

    For everyone else, it does seem to work with gecko like said and also anohter backup launcher that is on my homebrew channel (I think its the one you can get through the homebrew browser). So if you are NTSC, use gecko or that. Unless any of the other ways work, like patching the ISO or holding one if you have force NTSC.
     
  15. DJPlace

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,480
    Country:
    United States
    it's quite odd how i hate it... but i never did play the first one only the second... but i suppose i'll still try it and download this the game...
     
  16. Wiiownzzz

    Newcomer Wiiownzzz Advanced Member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    I have some version of geko i think 1.0.7 or something like that and it won't work for me. Did you use any settings or forces?
     
  17. Diffusion

    Member Diffusion GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    701
    Country:
    United States
    It probably works for them because their TV supports PAL. No settings forced = PAL video.
     
  18. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    Wiiownzzz the NTSC version will be out March 9. So don't trip about a little over a month to wait.
     
  19. joeyddr

    Newcomer joeyddr Member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    no settings forced in geko but i do have a sony bravia lcd connected via component 480p widescreen settings.
     
  20. Wiiownzzz

    Newcomer Wiiownzzz Advanced Member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    It's not that I'm tripping it's just that I dl from a private torrent site so I have to seed back or I get banned. My router limits me from seeding to like 20 kbps, which is a real pain in the ass when you want to seed a 4gb game...and now I'm going to download ANOTHER one, and to top it off the dl speeds are like 700 kbps + so I can't even seed for a long time because they dl it in like an hour or so. So I'm just trying to make the best of it and see if this one works. [​IMG]
     

Share This Page