Phantasy Star Zero

Discussion in 'NDS - Nintendo Wi-Fi Connection' started by Homunculus, Aug 14, 2010.

Aug 14, 2010

Phantasy Star Zero by Homunculus at 12:50 PM (888 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Homunculus
    OP

    Newcomer Homunculus Newbie

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Switzerland
    Hi

    I have Phantasy Star Zero (U) on my R4 card, but there seems to be a problem connecting to my wifi connection.
    First of all, I have the latest kernel (1.18) for the R4 and I needed to apply an arm7 fix to the game in order to make it work.

    Everything works fine except for the wifi connection, it's very strange because with the same settings I can connect with Mario Kart and all my other games. It doesn't even return an error code or anything else, it just tries to connect forever with the wireless icon permanently red.

    Any help would be appreciated.

    Thanks in advance!

    P.S: sorry for my english
     
  2. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    first, i would suggest change your firmware to wood r4 1.11
    you don't need to patch to run the game and better compatiblity with other games

    second which version of the rom are you using ? XPA or bahamut
    if i am not wrong.. one of the version could not connect to wifi
    i was using the XPA version and it was working fine for me
     
  3. Homunculus
    OP

    Newcomer Homunculus Newbie

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Switzerland
    I'm using Bahamut. I was dumb enough to play a lot offline before trying to go online, will my saved games still be working with wood?
    In any case I'll try the XPA version first, thanks for your help
     
  4. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    your .sav will work with wood
    what you need to do is...
    rename your .sav to .nds.sav ( also don't forget to make a backup just incase something happens )
    and make sure the save name is the same as the rom name
     
  5. Homunculus
    OP

    Newcomer Homunculus Newbie

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Switzerland
    Thanks again, I'll let you know if it works
     
  6. Homunculus
    OP

    Newcomer Homunculus Newbie

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Switzerland
    Sorry for the double post, I just wanted to let you know that changing the firmware to wood and using the XPA rom did the trick. It was a problem with the bahamut rom.
     

Share This Page