original rockband

Discussion in 'Wii - Hacking' started by hetster, May 2, 2010.

May 2, 2010

original rockband by hetster at 7:31 PM (922 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. hetster
    OP

    Newcomer hetster Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    55
    Country:
    United Kingdom
    ok i have a softmodded wii with cios 14 installed on 3.4e
    i recently purchased rockband / rockband beatles and the instruments al opriginals..none of them will play via the normal dosk channel menu. is there something i am missing?
    i hear about cios 222 but didnt think i'd need hacked for originals from the disk.

    can someone point me in the right direction
     
  2. Taleweaver

    Member Taleweaver Storywriter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    5,121
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    cIOS 14? Either you're referring to Waninkoko's cIOS (revision 14...actually installed in slot 249, so usually called "rev14" or "cIOS249 rev 14"), or I have no idea what you're talking about. But even then...installing Waninkoko's cIOS doesn't change much (it only works if you use a program to tell games to load the game from cIOS249). Did you install cIOScorp or darkcorp as well?



    In any case...if both the wii games are original and the instruments are the ones that come with the game, those instruments should work. Did you try starting the game with a wiimote and then inserting that wiimote in the instruments?


    And a last question: are those guitars by any chance USB-powered ones? (that could make a difference...but I don't know those guitars)
     
  3. muck chucker

    Member muck chucker GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    161
    Country:
    United States
    I'm guessing you need to update you ios's use dopmii to get the latest or upgrade to the latest fireware using the sticky
     
  4. hetster
    OP

    Newcomer hetster Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    55
    Country:
    United Kingdom
    its ok i have just realised the drive has dies :-(
    i have managed to use a friends wii to ripthem to my hdd where they play but i cant get the guitar to sync up. but as this was purchased from ebay i dunno if the guitar is broken.
    the player light for number 1 flashes blue but when i hit the sync button the guitar buttoin lights up and the player lights go out..i dunni if its normal but looks like a short..

    i have hermmes cios 222 and 223 and use a usb loader to run the game from cios 222 but i still cant get it to sync up.
     
  5. Taleweaver

    Member Taleweaver Storywriter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    5,121
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Ah...so you've bought a potentially faulty electronic guitar from eBay and now you're hoping to fix it by throwing some cIOS'es at it? [​IMG]

    This could be interesting.



    I guess I'll have to repeat my question:

    Do you have a wireless guitar or an USB-one?
     

Share This Page