Open TTMENU.SYS error!

Discussion in 'DSTT' started by flyn dutchmn, Feb 11, 2010.

Feb 11, 2010

Open TTMENU.SYS error! by flyn dutchmn at 5:03 PM (3,103 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. flyn dutchmn
    OP

    Newcomer flyn dutchmn Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    Hey there,

    I've been having this issue with my DSTT for a while now, I'm using a 8 gb Kingston sd card with it.

    I've used the Panasonic SD formatter on my card, and then copied on the firmware from the following address I got from another thread. http://filetrip.net/f7527-DSTT-kernel-1-17a07.html. I copied the TTMenu folder and the TTMENU DAT file to the SD Card.

    I then copied my games back onto the SD card.

    The DSTT card loads up fine, and it seems to be creating a sav file before I get a message stating the following.

    [ROM Loading failed]
    Open TTMENU.SYS error!
    Please reset system

    I'm hoping this isn't a big issue, but would rather ask for help then mess around with the card for hours.

    Thanks in advance,
     
  2. Sao Mortel

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    Just delete ttmenu.sys it will recreate itself the next time if im not mistaken
     
  3. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
  4. flyn dutchmn
    OP

    Newcomer flyn dutchmn Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    I just copied over the TTMENU DAT file, and the TTMENU folder from the lastest firmware.

    Started the DS up and I am still encountering the same problem.

    I looked at my SD card after the problem and can't seem to find a TTMENU System file on my card.

    Any ideas?

    When I formatted my SD card, I did a full format with ERASE ON. When the formatting was done it said it was successful, but didn't ERASE because something did not support that feature. Not sure if this is part of the problem, but thought I'd mention it.
     
  5. flyn dutchmn
    OP

    Newcomer flyn dutchmn Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
  6. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    What.
     
  7. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    wot.
     
  8. flyn dutchmn
    OP

    Newcomer flyn dutchmn Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    Is there anyway you can mess up or lock up your DSTT cartridge?
     
  9. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Hit it with a hammer or throw it into a safe?
     
  10. flyn dutchmn
    OP

    Newcomer flyn dutchmn Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    16
    Country:
    Canada
    Very helpful.......the sd card I'm having issues with works on other DSTT cartridges fine....WTF
     
  11. Homebrewlover

    Newcomer Homebrewlover Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I'm having this same problem too...

    Has anyone came up with a solution yet?
     
  12. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Possibly a clone DSTT?

    I'm not sure what the FakeKiller in the official firmware will do to a card, but I believe it is recoverable -- I think you need either another Slot1 card or a Slot2 device.


    It could also just be a bad card and something came loose/broke/whatever.
     
  13. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    Yup, it's most likely a clone.

    Buy a new card, doing all the fixes isn't worth it. Get an AceKard, they're cheap. And good.
     
  14. zhuzhuchina

    Member zhuzhuchina GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    537
    Location:
    Shanghai
    Country:
    China
    sys error is a typicall clone dstt hardware problem, you have only to trash it !
    original dstt are cheap so better to buy another flashcard directly
     
  15. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    No, buying a new DSTT is just a waste of money, it isn't a bad flashcard, but for a couple of bucks more you can get a much better one.
     

Share This Page