Open PS2 Loader on PS3

Discussion in 'PS3 - Hacking & Homebrew' started by Rock Raiyu, Aug 1, 2010.

Aug 1, 2010

Open PS2 Loader on PS3 by Rock Raiyu at 7:36 AM (2,270 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    I have a backwards compatible PS3. I know I was able to play some games in the past. I came back to it now because I want to play some Tales games. I downloaded the new one (0.7) and it won't load up for me when I press the L1+Up on swap magic. It will freeze on the swap magic screen. I've tried different versions of the loader and it is still not working. Can I get some assistance?
     
  2. dnniwa485

    Member dnniwa485 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    458
    Country:
    download the correct version for your PS3 region...

    if it is Japan or USA... go grab the NTSC version

    else ... go grab PAL version
     
  3. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    Correct version? What are you talking about? There is only one version. It works for all regions.
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Are you able to boot other homebrew .elfs? Like uLaunchELF? Does Open PS2 Loader work if you boot with that?

    What usb storage are you trying to load Open PS2 Loader from? Did you name the .elf correctly?
     
  5. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    I haven't tried other homebrew but I'll see if it can.

    I'm trying to boot games from a 1TB HDD. And I'm 100% sure I renamed it right.
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    You know that NOTHING on ps2 homebrew supports NTFS?
     
  7. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    Oh no....I didn't know that haha. So I got to format the drive fat16 or 32?
     
  8. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,189
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    FAT32 should be fine
     
  9. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    Alright, I'm formatting it to fat32. I'll get back and see what happens but is it possible to make a separate partition and do it that way?
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    That should work, but i think the FAT32 partition needs to be the 1st one. Well at least for swap magic so it can boot Open PS2 Loader. Open PS2 Loader _might_ be able to read games from the 2nd or 3rd partition.
     
  11. Sumea

    Member Sumea Disco Ninja Frog

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    1,315
    Location:
    Turku
    Country:
    Finland
    I think he is doing whole format...
     
  12. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    1st partition? How do I make the FAT32 the first partition exactly?
     
  13. Sumea

    Member Sumea Disco Ninja Frog

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    1,315
    Location:
    Turku
    Country:
    Finland
    If you format the whole drive, then FAT32 should be the first (as it is only) - if you leave it so it has multiple partitions, so it shows up as several drives, the first one should be FAT32 it seems. To get it to be first would still mean complete format in some cases...
     
  14. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    The 1st partition is the partition that is located as 1st on the HDD. So if you had 2 partitions already, 1st NTFS and 2nd FAT32, you could only switch them by formatting the whole drive, then create FAT32 1st, then create the NTFS partition.

    But why all the hassle? Get some small usb storage, put Open PS2 Loader on it, and then load the games from network which is a bit faster than loading from usb anyways.
     
  15. Rock Raiyu
    OP

    Member Rock Raiyu Clock Up

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    5,066
    Location:
    Walking the path of heaven
    Country:
    United States
    I tried a different USB stick formatted to FAT32 and it still isn't reading. It still freezes at the Swap Magic screen. I'm thinking its more of a firmware problem...
     

Share This Page