Hacking old modding not more work

chrisdaloa

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 4, 2020
Messages
5
Trophies
0
Age
44
XP
29
Country
Italy
Hi all, I have a Wii with 4.2E Firmware modded in the 2012. Now Neogamma fail to mount my hard disk (it worked last time I used it, about 2 years ago).
Can you advice my the better way to proceed? Should I use the modwii with the wii already modded? Thank you very much.
 
  • Like
Reactions: jeannotte

chrisdaloa

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 4, 2020
Messages
5
Trophies
0
Age
44
XP
29
Country
Italy
Does the hdd work on a computer? Have you tested it e.g. chkdsk?

Edit:

Is it also plugged into the correct USB port on the Wii?

Thanks for you reply, On PC I can read it with WiiBackupManager (see picture attached)

I tried both USB port, In the past it was always connected to the right port seeing wii from back (see picture attached)

Thanks a lot.
 

Attachments

  • 120499721_724282668123517_4826082419796686041_n.png
    120499721_724282668123517_4826082419796686041_n.png
    109.9 KB · Views: 135
  • Inked38568_LI.jpg
    Inked38568_LI.jpg
    1.5 MB · Views: 133
  • Like
Reactions: jeannotte

JaapDaniels

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 22, 2012
Messages
787
Trophies
0
Age
37
XP
1,376
Country
Netherlands
I have not tried yed, what can I use?
Could it be you updated your loader to a version that only reads fat32 (since you say only backup manager seems to see the drive on pc, i'm guessing you're on WBFS partition)?
if not, what ciosses are installed, can you redo those? this for i had some times accidents running an override by installing unknown update. never known why it got overwritten by a stub though.
 
  • Like
Reactions: jeannotte

chrisdaloa

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 4, 2020
Messages
5
Trophies
0
Age
44
XP
29
Country
Italy
Could it be you updated your loader to a version that only reads fat32 (since you say only backup manager seems to see the drive on pc, i'm guessing you're on WBFS partition)?
if not, what ciosses are installed, can you redo those? this for i had some times accidents running an override by installing unknown update. never known why it got overwritten by a stub though.

I don't know If I updated somtething to a new version or what ciosses are installed, The Wii was off for 2 years but it's possibile.

Can I redo the mod using modmii? There are any risks?
 
  • Like
Reactions: jeannotte

tech3475

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,588
Trophies
1
XP
3,410
Country
I have not tried yed, what can I use?

I personally use USB Loader GX.

I don't know If I updated somtething to a new version or what ciosses are installed, The Wii was off for 2 years but it's possibile.

Can I redo the mod using modmii? There are any risks?

Do you have bootmii as boot2 and/or priiloader?
 
  • Like
Reactions: jeannotte

KleinesSinchen

GBAtemp's Backup Reminder + Fearless Testing Sina
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 28, 2018
Messages
2,608
Trophies
2
XP
5,934
Country
Germany
I don't know If I updated somtething to a new version or what ciosses are installed, The Wii was off for 2 years but it's possibile.

Can I redo the mod using modmii? There are any risks?
Using ModMii on a previously modded Wii is fine.

I don't know, where can I see it?
Put BootMii SD files on SD. It should start BootMii on power on if installed in boot2.

Hold (Reset) on power on. This starts Priiloader if installed.


Good luck and have fun!
 
  • Like
Reactions: jeannotte

JaapDaniels

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 22, 2012
Messages
787
Trophies
0
Age
37
XP
1,376
Country
Netherlands
I don't know If I updated somtething to a new version or what ciosses are installed, The Wii was off for 2 years but it's possibile.

Can I redo the mod using modmii? There are any risks?
not so many risks, just know there are 3 wii's different in software and hardware:
  • wiiu using vwii (so it needs vwii cios(x))
  • Wii mini, (wich needs big or large cios(x) i thought)
  • and then there is just the wii (this can be modded with all ciosses not mentioned above).
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Veho @ Veho: I got Emerald for free "because I'm so neat" or some bullshit.