Official Phantasy Star 0 patch/cheats help thread

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Toni Plutonij, Dec 21, 2008.

  1. Toni Plutonij
    OP

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    It's been few days since game came out, and this section is crowded with questions about people having problems on patching and playing it.
    You post all your questions about PS0 in this thread, any problems you come up with or anything regarding this game and bypassing it's piracy protection..

    [​IMG] To remove the anti-piracy measures on this game, click here or download the cheat DAT from the GBAtemp Cheat database website .

    [​IMG] Note to those using the R4: if you cannot run the game on the official R4 firmware, use YSmenu!

    [​IMG] Note to those using flashcarts that don't support cheats: use DSATM and patch the cheat (very first link above) into the ROM.


    Any new threads about the same matter will be closed!
     


  2. nirewzeigger

    Newcomer nirewzeigger Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    I'm using a supercard DS one, patched rom. Game freezes before boss fights now.
     
  3. Guile589

    Member Guile589 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    154
    Location:
    Warsaw
    Country:
    Poland
    Use a clean rom, download latest ndsinfo.dat from sccheats.co.uk and make a scc file with cheat code for PS0 (name it 3191). All you need to make a cheat file is on sccheats.co.uk. Remeber to check enable cheats option.
     
  4. nirewzeigger

    Newcomer nirewzeigger Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    My save files keep vanishing when I use that method. And yes I remember to activate the cheats each time.
     
  5. Canonbeat234

    Member Canonbeat234 Redeemed Temper

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    2,278
    Country:
    Japan
    I just want to know does this game works on the CycloDS with 1.4 firmware?
     
  6. Guile589

    Member Guile589 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    154
    Location:
    Warsaw
    Country:
    Poland
    Do you have latest update for scds1? You know the one from november. I'm asking cuz this method is working for me and my friend.
     
  7. Ty90999

    Newcomer Ty90999 Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I'm using a n-card and when i boot the game up it gives me white screens with the patch.
     
  8. shiroitaka

    Member shiroitaka GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    180
    Country:
    United Kingdom
    Okay i have m3 real with latest tripleboot running sakura, i have tried:

    1.clean rom & trimmed with narins codes = can load and create but save vanish after power off

    2.patch rom with code using dsatm = white screen

    3.patch rom with code and selecting arm7 fix = white screen

    4.using codes and wait 5 seconds = creates file but vanishes again after switch off

    any other ideas?
     
  9. Sp33der

    Member Sp33der GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    435
    Country:
    Netherlands
    2.patch rom with code using dsatm = white screen
     
  10. shiroitaka

    Member shiroitaka GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    180
    Country:
    United Kingdom
    which one do you use?

    I use the same code as originally posted by narin is there a specific way to post it into the tst file?
     
  11. Sp33der

    Member Sp33der GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    435
    Country:
    Netherlands
    @Anti-Piracy Fix
    020C5690 E3A00000
    020C5694 E12FFF1E
    020C59F0 E3A00000
    020C59F4 E12FFF1E
     
  12. shiroitaka

    Member shiroitaka GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    180
    Country:
    United Kingdom
    thats definatly the same code, do you need the @ symbol at the begining?
     
  13. Moogle-Chan

    Newcomer Moogle-Chan Newbie

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    The code is not workin the game doesnt even come on
     
  14. updowners

    Member updowners lurklurklurk

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    1,323
    Country:
    Australia
    You may have to wait a bit for the game to start.
     
  15. goenitzpow

    Newcomer goenitzpow Newbie

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Switzerland
    hello, how to work ps0 on acekard2i 4.12? I put the piracyfix but gives me 2 screen white ...
    i have tested whit Ysmenu and the game boot but i cant sav...
    and the same game whit same fix work on a dstt of a friend
    thx
     
  16. stanleyopar2000

    Member stanleyopar2000 The Official GBATEMP Thread Killer. No Mercy.

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    3,927
    Country:
    United States
    oh....for further notice....it works PERFECTLY on R4 1.18 Official firmware using cheat code...no YSMenu Needed
     
  17. goenitzpow

    Newcomer goenitzpow Newbie

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    Switzerland
    annyone can help me to lunch the game on my Acekard2i ???
     
  18. Sp33der

    Member Sp33der GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    435
    Country:
    Netherlands
    yyea you need the @
     
  19. Linh

    Newcomer Linh Member

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    Germany
    Hey Guys, i have a problem: I downloaded every version of Phantasy Star Zero and patched it with DSATM and i tried with the Anti-Piracy code using with the .scc file, but every time i play, it suddenly freeze and i cannot do anything anymore. It happens sometimes when the music stopps playing or when its getting more and more silent. Maybe i have done something wrong with the patch or maybe i am still a newbie and canĀ“t make cheats, lol. Btw. I use the SuperCard DS ONE.

    Hope that someone can help me. I have the Xenophobia and the xpa-pso version of PSZ.
     
  20. Alato

    Member Alato GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    217
    Country:
    Canada
    So has anyone got a solution for M3 Real/Sakura users?

    I've only tried with a trimmed ROM and the piracy fix cheat, which gives me white screens.

    If not I'll just wait, and if I want to just try it I can use my sister's DSTT.
     

Share This Page