Odd Problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by yeebiz, Oct 18, 2009.

Oct 18, 2009

Odd Problem by yeebiz at 3:38 PM (626 Views / 0 Likes) 2 replies

  1. yeebiz
    OP

    Newcomer yeebiz Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I get the wii system files are corrupt message after exiting some games. To get the message to go away I need to load the homebrew channel from preloader and then the message goes away and wii menu boots fine. Any idea of why it only happens after certain games and if there is anything I can do about it?

    My wii is 4.1u and I am using preloader .29 modified to support new homebrew channel. I use a usb loader to run my games.

    At this point I would prefer not to update preloader or go to 4.2 but I guess I will if I have to.

    Thanks for your help.
     
  2. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    how are you exiting them?
    what cIOS do you have?
     
  3. yeebiz
    OP

    Newcomer yeebiz Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    For the most part i use 249 rev 14. I exit by hitting the home button and going to wii menu. It doesn't do it for most games. Two that I can think of are NHL2K10 and Mario & Sonic at the Winter Olympics. It's not a major deal it's just a pain in the ass. I have also soft modded some friends and family's wiis and want to know how to fix it if it happens to them. It's sounds really ominous and will probably freak them out!

    From what I have read it seems like it is probably a preloader issue?
     

Share This Page