Nyko Frontman Guitar questions

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by zidane_genome, Dec 27, 2008.

Dec 27, 2008
  1. zidane_genome
    OP

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    Ok, got this one for my wife for xmas... the white one with the pink pick guard...

    Now, I noticed a small black over on the side near the bottom... I opened it up, and there's an ethernet connector inside! WTF! Why would I need to connect an ethernet (network) cord to my Wii guitar...

    Does anyone know what this does, or why it's there?

    I checked the Nyko website, and it's not even listed that it exists (the port), and nothing in the manual...
     
  2. dengar

    Newcomer dengar Member

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    Haha I noticed that too...I was like WTF!!! Let me know if you lost connection sometimes while you are playing. Its happened to me a few times, especially when Im using 2 of them.
     
  3. dengar

    Newcomer dengar Member

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    Ok this is from an IGN review for the PS3 version about the port.

    "There's also a port on the Frontman for future peripherals like effects pedals, but as of yet, there's no word from the game developers or Nyko as to when such extras might be released."
     
  4. zidane_genome
    OP

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    It seems to glitch fairly often in RockBand 2, but in GH Aerosmith, and World Tour, it works perfect... bought it new from GameStop for $29.99

    Can't beat it! Full GH/RB2 support for $30!
     
  5. bmon

    Newcomer bmon Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    How about for $20. They have the same one at BJ"S wholesale club for $20.
     
  6. dengar

    Newcomer dengar Member

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    $15 at my BJ's.
     
  7. MAD_BOY

    Member MAD_BOY Lazy bum

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    561
    Location:
    Sittard, Limburg
    Country:
    Netherlands
    The normal GH guitars (both GH3 and 4) also have that port on the bottom.
     
  8. Lookie401

    Member Lookie401 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    278
    Country:
    United States
    I bought one during Black Friday on amazon.com for $10.
    Best. Deal. Ever.

    And it works fine for both GH and RB2.

    About the disconnection problem, I got that too at first but for some strange/odd reason it was from connecting to one of the Wii Remote. I just change to another remote and never have the problem again. You should give that a try.
     

Share This Page