Hacking NTRboot not quite booting

JimPlayz912

Screw hater
Member
Joined
Jun 9, 2018
Messages
437
Trophies
0
Location
Somewhere, that's for sure ¯\_(ツ)_/¯
XP
1,207
Country
Greece
I got an action replay from one of my friends, which is compatible with NTRboot
So, I followed this tutorial
https://gbatemp.net/threads/release-ntrboot-for-r4igoldcc-ards-ez-ardsi.483802/

And then I went back to the "Installing boot9strap (ntrboot)" section in the 3ds.hacks.guide
But, when I put the magnet near the 3DS and held the required buttons, it acted normal! I removed the magnet and it went back to the home menu...
But the action replay icon was missing so... what could've happened?
Yes I have all the files in my SD card
Yes, I flashed NTRboot into my AR
YES, the magnet works!

pls help me, I'm so close to CFW
 

lone_wolf323

Well-Known Member
Member
Joined
May 27, 2011
Messages
4,306
Trophies
1
XP
3,334
Country
Canada
I got an action replay from one of my friends, which is compatible with NTRboot
So, I followed this tutorial
https://gbatemp.net/threads/release-ntrboot-for-r4igoldcc-ards-ez-ardsi.483802/

And then I went back to the "Installing boot9strap (ntrboot)" section in the 3ds.hacks.guide
But, when I put the magnet near the 3DS and held the required buttons, it acted normal! I removed the magnet and it went back to the home menu...
But the action replay icon was missing so... what could've happened?
Yes I have all the files in my SD card
Yes, I flashed NTRboot into my AR
YES, the magnet works!

pls help me, I'm so close to CFW
Had the AR been proven to work with ntrboot before? Or are they just going with its compatible since the picture was shown on the page?
 

zacchi4k

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 6, 2015
Messages
1,386
Trophies
0
Age
19
Location
Somewhere eating pizza
XP
1,408
Country
Italy
I got an action replay from one of my friends, which is compatible with NTRboot
So, I followed this tutorial
https://gbatemp.net/threads/release-ntrboot-for-r4igoldcc-ards-ez-ardsi.483802/

And then I went back to the "Installing boot9strap (ntrboot)" section in the 3ds.hacks.guide
But, when I put the magnet near the 3DS and held the required buttons, it acted normal! I removed the magnet and it went back to the home menu...
But the action replay icon was missing so... what could've happened?
Yes I have all the files in my SD card
Yes, I flashed NTRboot into my AR
YES, the magnet works!

pls help me, I'm so close to CFW
With the AR method, you have to place SafeB9SInstaller as ntrboot.firm on the root of the SD card
 

The Catboy

GBATemp's Official Demiboy: Am Catboy now!
Member
GBAtemp Patron
Joined
Sep 13, 2009
Messages
24,184
Trophies
0
Age
30
Location
In front of my Switch
XP
23,374
Country
Antarctica
Last edited by The Catboy,

JimPlayz912

Screw hater
Member
Joined
Jun 9, 2018
Messages
437
Trophies
0
Location
Somewhere, that's for sure ¯\_(ツ)_/¯
XP
1,207
Country
Greece
that's what I meant to say, in the sticker.
I'll try it out!

--------------------- MERGED ---------------------------

Still nothing! To be fair, I DID flash the action replay and yes, the boot.firm is ntrboot.firm!
Whenever I leave the magnet on my 3ds, I hold the button combination while it boots up with sleep mode.
But the only thing it does is boots the 3ds and then goes into sleep mode right away...

BTW, when I exit sleepmode, the card icon is missing so yes, it's ntrboot-flashed!

What should I do?
 
Last edited by JimPlayz912,

The Catboy

GBATemp's Official Demiboy: Am Catboy now!
Member
GBAtemp Patron
Joined
Sep 13, 2009
Messages
24,184
Trophies
0
Age
30
Location
In front of my Switch
XP
23,374
Country
Antarctica
Last edited by The Catboy,

zacchi4k

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 6, 2015
Messages
1,386
Trophies
0
Age
19
Location
Somewhere eating pizza
XP
1,408
Country
Italy
(Useless info: I also have a 2DS which doesn't require a magnet but the sleep switch broke)
I should have a magnet around here... hmmm...

Does ntrboot require a strong connection with the magnet?
Because the dsi xl's magnet DID put my 3DS into sleep mode...
It requires the magnet to be strong enough to keep the 3DS in sleep mode while you turn it on. Also, did you rename safeb9sinstaller to ntrboot.firm?
 

The Catboy

GBATemp's Official Demiboy: Am Catboy now!
Member
GBAtemp Patron
Joined
Sep 13, 2009
Messages
24,184
Trophies
0
Age
30
Location
In front of my Switch
XP
23,374
Country
Antarctica
...except I don't have any STRONG magnets around here :(
I've never said this before, but please get your life together before wasting our time again. It doesn't require that strong a magnet. If you are really short on megnets you can easily buy some decent ones from any store that sells office supplies. Hell you might even get one for free from the back of some displays if you ask. I got small neodymium magnets for free just by asking if I could take them from the displays.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
    Tom Bombadildo @ Tom Bombadildo: There's always been a chat