1. Guto763

    OP Guto763 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2021
    Messages:
    7
    Country:
    Portugal
    Hey, guys, sorry to bother, but i wanted to make sure what i was doing before start messing with this. So I've moded my system before, my micro sd card evens gets recognized (i've got a 8gb on the adapator and shows 8gb free, so it gets recognized as moded), but I haven't used the Vita in a long time and it restarted (asking date and hours) and now it doesn't show anything on the menu. What should I do? It still shows the HENkaku settings too and everytime I restart the Vita it does show the shell icon.

    any help would be appreciated
     
  2. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,218
    Country:
    United States
    it's possible that it simply ran out of battery power. I can't recall if the vita resets the time if that happens. I know the psp does. though, it can also happen with a system restore, which is when you redo everything on the system. enso should still work, it's just your account is gone.
     
    NeoGranzon and Guto763 like this.
  3. Guto763

    OP Guto763 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2021
    Messages:
    7
    Country:
    Portugal
    It did run out of battery since I don't use it that much and it was just sitting there.
    So, do I have to redo the whole process again or?
     
  4. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,218
    Country:
    United States
    no, if it's detecting the memory card, you should be good. plus, henkaku settings is there, which is part of the tai config.txt, so it's probably on ux0 or ur0. henkaku.suprx (henkaku settings) should be on ur0:tai
     
    NeoGranzon and Guto763 like this.
  5. Guto763

    OP Guto763 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2021
    Messages:
    7
    Country:
    Portugal
    I forgot to mention, I can't seem to connect it via USB onto Qcma altough it does work on wifi.
    Uhhhhh, so what should I do to recover it? Can you help me with that or ?
     
  6. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,218
    Country:
    United States
    when you say 8GB in the adapter, you mean sd2vita, right? check on the pc to make sure everything is there. it probably is, since the system booted up.

    usb through qcma not working is a common problem for many. I think it's related to smb somehow. just use the usb connection through vita shell (if you have it). it's much faster and cleaner.
     
    NeoGranzon likes this.
  7. Guto763

    OP Guto763 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2021
    Messages:
    7
    Country:
    Portugal
    Yeah it's the sd2vita.
    I mean I think I've got everything. I don't really know what I should be looking for lmfao
     

    Attached Files:

  8. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,218
    Country:
    United States
    looks like you need to enable hidden and OS folders to be visible in folder settings, but you probably have everything or else the system would probably force a format.
     
    NeoGranzon likes this.
  9. Guto763

    OP Guto763 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2021
    Messages:
    7
    Country:
    Portugal
    Damn, Idk what to do then
     
  10. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,218
    Country:
    United States
    Do you have molecular shell or vita shell?
     
    NeoGranzon and Guto763 like this.
  11. NeoGranzon

    NeoGranzon シュウ:グラビトロンカノン 発射!
    Member

    Joined:
    Aug 4, 2019
    Messages:
    714
    Country:
    Italy
    @Guto763 ,can you start VitaShell or does it give you an error?
     
    godreborn likes this.
  12. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,218
    Country:
    United States
    he sent me a pm. he took out the sd2vita and put the micro sd into the computer. once he put the card back in the system everything appeared again. I don't think his card was plugged in all the way. that's happened to me, so I always click it in twice just to make sure. the system will rebuild the database when it's not detected or if it's making a partial connection, it might freeze on the enso logo.
     
    NeoGranzon likes this.
  13. Guto763

    OP Guto763 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2021
    Messages:
    7
    Country:
    Portugal
    I should delete the post, the problem was the os was lauching on the vita2sd and all the stuff was on the memory card. I just followed the tutorial on the site that I used to jailbreak the Vita and everything is running just fine.
    Thank you tho!
     
    godreborn likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - anymore, moded,