NO$GBA Fix yet?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by LWfacepalm, Sep 10, 2009.

Sep 10, 2009

NO$GBA Fix yet? by LWfacepalm at 9:56 PM (1,638 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. LWfacepalm
    OP

    Newcomer LWfacepalm Newbie

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Anyone found a way of getting pokemon HG/SS to work on it yet, apart from the quick fingered one.
    That didnt work on mine so im still looking for ways.
    Post in here if some one finds a better way which works.
     
  2. granville

    Member granville GBAtemp Goat

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    4,977
    Location:
    Naples, Florida
    Country:
    United States
    No, and if yours didn't work, you simply don't have the firmware files or can't click the reset button fast enough.
     
  3. ashley_riot

    Newcomer ashley_riot Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Spain
    sorry to ask but what's the quick fingered trick or whatever, i understand it has something to do with reseting at some point?
    i have the 2.7 version of nocash and it freezes just when the character gets miniaturized

    ok found it, i will try it.
     
  4. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
  5. ashley_riot

    Newcomer ashley_riot Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Spain
    the folder i have nocash in says 2.7 but going to the about option in the emulator it does say 2.6a, so you're right.
    it does work perfectly for me so far though, i can save and all, and i don't have to press * that fast, i did it well beyond the nintendo logo appeared and it still sent me to the main ds menu and then i could access my savegame with no problems.
    does it freeze a lot like it does with some carts using nocash? or is it right now the best way to play the game?
     
  6. neoxephon

    Member neoxephon GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Messages:
    437
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    My understanding is that the No$GBA 2.7 is 2.6a but has added malware to it. You might want to check your computer for infections if you did indeed download the "2.7" version.
     
  7. ashley_riot

    Newcomer ashley_riot Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Spain
    i did not download it, i got it from a friend, and i have it in both my pc and laptop and i screen both regularly for malware, adware and obviously more important stuff and i have nothing dangerous, but thanks for the heads up.
     
  8. Cuber

    Member Cuber GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    295
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    When does the Nintendo logo appear.. o.O; I swear I've not seen Nintendo come up. >.>;

    edit: Never mind. I did it. o.o;
     
  9. ashley_riot

    Newcomer ashley_riot Newbie

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    Spain
    the first screen says nintendo, it's not circled like the actual logo but i thought what i was saying could be understood, what i wanted to say is that it's not necessary to be that fast pressing *. Anyway, you're picky but right.
     
  10. Chase-san

    Member Chase-san GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    Well if your using no$gba you can ender the ARDS code:
    Code:
    020DD9DC E1A00000
    In raw mode to get past the black screens. However other problems might still happen to you, but this fixes the scene transition block

    if that doesn't work (it should though) you can try this one instead
    Code:
    020DD9E4 E1A00000
     

Share This Page