"No cheats found" Help please

Discussion in 'R4 DS' started by springmusea, Jun 4, 2009.

Jun 4, 2009
  1. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    After days and hours of looking over the web i still cant find the solution why my R4 ULTRA.

    Il tell explain step by step what i do from once i had the R4.

    1. I Downloaded the latest filmware for R4 ultra ( found here :http://www.r4ultra.com/)
    2. I installed the ENG kernel , saved the zip file on my destkop and then i extracted it on my cartridge.
    3. Then i installed some roms , unzipped em also and coppied those too in my cartridge
    4. I check if the games now work - Conclusion - They do !
    5. Now i wanne add cheats . Ive noticed that the "cheats (Y)" Button already is there ; but when i klicked it , nothing happend afcourse.
    6. Now i wanne make a cheatdatabase for pokemon platinum UK ; or just download rayder's massive cheatdatabase.
    7; i download the cheat.dat file and then extract it to the folder _system_ in my cartridge.
    8. Now it should suppose to be working so i pull out my cartridge ; put in the micro chip in my r4 again , the R4 loads , i search for platinum and when i then press (y) it shows No cheats found or just does nothing sometthimes .

    What am i doing wrong that this just won't work ! Please help.
     


  2. Canonbeat234

    Member Canonbeat234 Redeemed Temper

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    2,278
    Country:
    Japan
    All I can think of is you must MANUAL put in the cheats yourself. That's going to require a lot of time but once you manage to do that then you should have any problems.
     
  3. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    first of all the latest cheat file is located at cheats.gbatemp.net

    you can try either cheat.dat or usrcheat.dat ... depending on your flash card
    you can also try delete all the games that you don't play [​IMG]
    trim the .dat to as small as possible!
    the best is just one game only

    this is the guide on how to make your own database
    Warning: Spoilers inside!
     
  4. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    I Made my own database , its called cheat.dat , i saved it on destkop and then dragged it on my _system_ folder
    , then i plug in my r4 and chek if i find the codes and when i press (Y) nothing happends.
    Annymore idears what i could possible doing wrong ?
     
  5. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    just a quite check..did you tick encrypt file, cheat enable then save as cheat.dat (r4 database)
    if yes, is your game patched?
     
  6. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Yes , yes and how you mean " patched" ? :s Im kinda newbie
     
  7. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    pokemon platinum? did you use any patch like ENHANCE it?
     
  8. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    don't think so
     
  9. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    can you upload your .dat to somewhere
    maybe i can have a look
    if everything is proper in format
    that means is your flash card which sucks

    ya a quick one~! which pokemon platinum are you playing?
    which region/country?

    is it UK? Uk is under which region ? (E) ?
     
  10. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Sure thing i could upload it : Cheat.dat
    This is just a test of one code just to try out but it should have everything enabled like it should be.
    And it is saved as r4 cheat database

    And ye , i play pokemon platinum version (UK) and is (E)
    rom number is 3797
     
  11. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    [​IMG]
    first of all
    we don't even have the game in the database
    that explains why even you have 1 game in the database you don't even see the cheat

    again read the guide posted earlier on
    use the r4cce ... function change the game id yourself

    the codes for U and E they are the same
    if you get the game id correct
    the codes would turn out (provided you have one game in the database and you follow my guide properly)
     
  12. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    [EDIT]Sure thing i could upload it : Cheat.dat
    This is just a test of one code just to try out but it should have everything enabled like it should be.
    And it is saved as r4 cheat database

    And ye , i play pokemon platinum version (UK) and is (E)
    rom number is 3797
     
  13. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Ok so what i did , i downloaded the database from here , the cheat.dat.zip file
    Then i opened it in r4cee , i deleted everything exept pokemon platinum (u) and then i changed the game ID to the corect one and then saved as R4 cheat database
    So now i have : cheat.dat
     
  14. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    so do you see the codes?

    can you upload to mediafire ?
     
  15. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Lol kinda funny but my usbstick just broke so i can't put on the new file , Has to happend to me but il have a new one later today .
    And sure : http://www.mediafire.com/?tt1jdnjwmhs
     
  16. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    Just keep my updated!
    everything seems to be CORRECT [​IMG]
    good luck !!

    :[​IMG] when that happens
     
  17. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Haha indeed !
    Btw , do you prefer the YSMENU ?
    Or it won't make anny difference ?
     
  18. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i am not sure whether can you use ysmenu on r4ultra [​IMG]
    i have a copy of ysmenu for the original r4 [​IMG]
    if you want a copy to try out just send me a pm [​IMG]

    ysmenu has better game compatibility + all cheats would show up (it uses usrcheat.dat)
     
  19. springmusea
    OP

    Newcomer springmusea Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Il see if those damn cheats show up on that normal system of me xD ! Hopefully no more problems now .
    Btw , you are sure that the cheats of cheat.dat.zip here are the same even whit a other game ID (the one of UK)?
     
  20. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    for the time being we don't have any cheats for pokemon platinum (E) in the database
    hence you need to change the game id yourself~!
    (yes the one you sent me was ok)

    as for pokemone platinum (U), pokemon platinum (E) and pokemon platinum (A)
    all the codes are the same
    it was tested by me, few other users including feedback from other tempers (we didn't test all but we tested majority of them)
     

Share This Page