Nitro Hax problem

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Valkart, Apr 2, 2010.

Apr 2, 2010

Nitro Hax problem by Valkart at 4:14 PM (6,046 Views / 0 Likes) 32 replies

  1. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    Hi guys, I just found the Nitro Hax homebrew to load AR on original games. I downloaded the v.0.9.2 and tried to use with Pokemon Heart Gold(u), but the DS auto resets when I put the game. What can I do to solve this problem? I'm using a M3 Real and I tried with M3 Sakura and Touchpod. I also tried using an older firmware (0.8.2), changing loading game option from Manual to Auto, on the DS's setup and also using SD and SDHC Micro SD cards. Thanks in advice
     


  2. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    Huh, that's weird...What type of DS are you using? If its a DSi, that's probably the problem.

    Otherwise, that's very strange behavior. Have you tried other games? If other games work and just not Pokemon, it may be some new form of protection in the new game.
     
  3. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    Damn, I have a DS Lite and this thing worked with the other original game I have: Dragon Quest Monsters Joker. [​IMG] I hope it gets fixed soon for Pokemon HG.... but a friend told me that it worked on his Soul Silver game >.>
     
  4. BerserkLeon

    Member BerserkLeon Not-so-new member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    412
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    It works on my soul silver game :3..
    pretty nice too, since I lost the cable for my real AR.
     
  5. fgghjjkll

    Member fgghjjkll GBATemp MegaMan

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    2,038
    Country:
    Australia
    Using the right codes? Remember. Pokemon [EU] =/= Pokemon
     
  6. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    Is not a matter of the codes. When I load the cheat file, there a message saying that I can change the cart for the original game. When I do that, it resets, so, I cant even turn on codes.
     
  7. ebsigma

    Newcomer ebsigma Member

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Messages:
    21
    Country:
    San Marino
    hello, I Poderte not help because my supercard sd cartridge is in does not give me any major problem, I put the nitrohax at the root of the card and the. xml in another folder ... try download a different version and tricks on the other hand: S


    take the post to ask a question, with my supercard sd, nitrohax properly configured, use tricks for pokemon hg Spanish version, the tricks work but sometimes when I delete the game, apropos of nothing whatsoever, even without using tricks ... there is a problem for you to delete the item?

    thanks

    Sorry my bad English, I am Spanish
     
  8. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    Thanks guys, I tried all those things and nothing [​IMG]

    Tranquilo, también se español, así que lo que tengas que decirme que sea por mensaje privado porque creo que no se puede aquí. Gracias.
     
  9. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Seems like its your flashcarts problem. M3 Real isn't good with homebrews. Try loading a real game on your M3 and take the M3 out and tell me what it does.
     
  10. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    I got this message: "Game Card was removed. Turn the system off and reinsert the Game Card." :/
     
  11. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    Bump [​IMG]

     
  12. BerserkLeon

    Member BerserkLeon Not-so-new member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    412
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Are you using an XML generated from pokesav?
     
  13. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    No, I got the xml from the cheats page: http://cheats.gbatemp.net ...I edited it to only have the Pokemon codes because it was a large file.
     
  14. BerserkLeon

    Member BerserkLeon Not-so-new member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    412
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    well there goes that idea, the output from pokesav lists what is apparently the wrong game code....
    Pokemon Heart Gold / HG
    IPKE ADFFBF91
    the one from the cheats forum lists it as
    IPKE 4DFFBF91
     
  15. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    I edited as the one you told me and nothing... It resets just when I put the original cartidge...
     
  16. BerserkLeon

    Member BerserkLeon Not-so-new member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    412
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    well what I meant was IPKE 4DFFBF91 is correct, the one from pokesav isn't. It was just an idea... I'm sorry it didn't help.
     
  17. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Are you sure you're using this format?

    CODE
    ÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂ


    Because the current HG/SS Pokésav outputs codes for the Japanese game, though it can edit any language save.
     
  18. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    Some of the text on it:

    CODE


    ÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂPokemon: HeartGold (U)
    ÂÂÂÂÂÂÂÂIPKE 4DFFBF91
    ÂÂÂÂÂÂÂÂ2010/03/31 18:36
    ÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂMisc Codes
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ0
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂno$ Blackscreen Fix
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂThanks Chase-san
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ020DE16C E1A00000
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ



    That is the same format used by the Dragon Quest codes... and they worked for me. As I said before, I got the xml from the gbatemp's temporal cheats page: cheats.gbatemp.net/Temp
     
  19. Valkart
    OP

    Member Valkart GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    Bogotá
    Country:
    Colombia
    Ok guys, it worked! the problem is in my DS. I tested it on other DS and it worked flawlessly. Anyone tested it on the Black Onyx DS Lite??
     
  20. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    if its a reasonably new console, perhaps ninty added something to make it reboot when the card is changed? does it work for other games?
     

Share This Page