Nintendont on, Wii GC controllers only working in menu?

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by UncleHeffy, Mar 23, 2018.

  1. UncleHeffy
    OP

    UncleHeffy Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 8, 2016
    United States
    Just as the title implies. Softmodded Wii, nintendont, game starts up just fine (Skies of Arcadia) but the controls don't work. I have native support on, too.

    I can however use it in Nintendonts menu.

    What the heck is the problem?

    Thanks.
     
    Last edited by UncleHeffy, Mar 23, 2018
  2. UncleHeffy
    OP

    UncleHeffy Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 8, 2016
    United States
    Bump
     
  3. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    19
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Try turning native support off, I don't know if that would help but it's worth a shot.
     
  4. UncleHeffy
    OP

    UncleHeffy Advanced Member

    Newcomer
    2
    Oct 8, 2016
    United States
    Yeah, tried it with it off to start, because I didn't know I needed it on at first.

    Not too big a deal now, I got my Wii U Pro controller working on it.

    As much as I'd like to use official GC hardware, it's good enough until someone can help I guess.

    Thanks for at least trying to help me :D
     
  5. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    19
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    You don't need it on. That's only needed for other peripherals like the GBA-GC link cable and the bongos, but it's recommended to keep it off if you don't use those because it disables some extra features like the button combos for soft reset and exit, as well as support for other controllers.
    I haven't had any problems getting GC controllers to work (I had native support off though) so I can't really help you. Maybe try posting in the Nintendont thread or asking @FIX94 for help.
     
Loading...