New Router

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by The_Cylon_Surfer, Aug 27, 2008.

Aug 27, 2008

New Router by The_Cylon_Surfer at 11:50 AM (1,036 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. The_Cylon_Surfer
    OP

    Member The_Cylon_Surfer GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2005
    Messages:
    130
    Location:
    Base Beach 1
    Country:
    United Kingdom
    Hi all,

    Just wondering if anyone could give me some good advice. I'm in the market for a new router and wondered if anyone could recommend a good one?

    Currently I use a unbranded piece of poo (suprised it still works at all) so I think its time to change. I use Virgin Media's broadband so the new router would have to be a cable router and not a ADSL one. My home network has a combination of wired and wireless devices so I would need a router to support both with at least 4 "wired" ports.

    The routers primary use would be for online gaming, mainly PS3 based (so you could say that maximum PS3 compatibilty is a must) but I am also looking for a router which gives good wireless coverage for other users on my network.

    Does anyone have any suggestions, I have no particular price limit in mind...

    Cheers

    Red Eye Cy
     
  2. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    The linksys WRH54G?

    It's also dd-wrt compatible if you care [​IMG]
     
  3. laminaatplaat

    Member laminaatplaat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 25, 2007
    Messages:
    605
    Country:
    United States
    One thing I learned is that the problem with good wifi coverage is that the output rate is restricted by some health and safety laws. The stupid thing about is that there not a scientific reason why the output (stronger signal, higher coverage) should be set at the maximum all routers are set to out of the factory. Some routers however you can find custom firmwares for where you can change these kind of settings [​IMG] (like the wrt54g series from linksys (wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54G_series Ofcourse it all depends on where you place your router in the first place and if you have a big ass house with thick or thin walls etc. Can't advise you for a brand/model cause i have a modem-router in 1 from my ISP these days [​IMG]

    On the bottom of the wiki you can find some links to alternate firmwares, but be warned I found out that the accessibility for network noobs was kinda low [​IMG]
     
  4. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    WHR-HP-G54 > WRX54X
     
  5. The_Cylon_Surfer
    OP

    Member The_Cylon_Surfer GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2005
    Messages:
    130
    Location:
    Base Beach 1
    Country:
    United Kingdom
    Anyone own a Netgear WPN824 and use it with thier PS3? If so any comments would be appreciated.
     
  6. The_Cylon_Surfer
    OP

    Member The_Cylon_Surfer GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2005
    Messages:
    130
    Location:
    Base Beach 1
    Country:
    United Kingdom
    thanks for your help everyone.
     
  7. sjones900

    Member sjones900 GBAtemp Advanced Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    808
    Location:
    TX
    Country:
    United States
    I have a WRT54G + the booster antennas so it has really strong signal
     

Share This Page