1. C_o_d_y_

    OP C_o_d_y_ Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2013
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Whenever I turn my computer on, the network adapter and one of my USB ports give me issues. Right clicking Computer>Manage, then going in to Device Manager, it shows that the Network Adapter (Realtek PCIe GBE Family Controller) and one USB port are having issues.

    [​IMG]

    By right clicking and disabling them, then enabling them right afterwards, I am able to fix them completely. However, I need to do this every time after I turn off the computer.
    I've tried updating the drivers for both devices, and it says that they are up to date. I've also tried uninstalling the drivers and having Windows reinstall them itself on the next startup. I know that there is nothing wrong with the hardware, because I also run Ubuntu, and the network and USBs work fine.
    I'm running windows 7 x64. Do you have any solutions or theories as to what the problem could be?
     
  2. trumpet-205

    trumpet-205 Embrace the darkness within
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    Hmm... what concerns me is that your USB controller also shows yellow mark.

    Try to install the latest driver for Intel 6 series chipset and Realtek LAN driver from Intel and Realtek, not motherboard manufacturer's website.

    Tell me what motherboard are you using and what USB adapter it is.
     
  3. C_o_d_y_

    OP C_o_d_y_ Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2013
    Messages:
    20
    Country:
    United States
  4. trumpet-205

    trumpet-205 Embrace the darkness within
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    4,363
    Country:
    United States
    Magsor likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - troubles, Network, Adapter