Hacking Need to be up to date

MegaSlime

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 30, 2007
Messages
11
Trophies
0
XP
49
Country
United States
I haven't used my Wii in a long time. The last time I used it was for Punch Out in which I had to my Wii to 4.0U. Now, I am trying to get the New Super Mario Bros. Wii to work, but every time I tried to load it, I get a 002 error, which happened before when I tried to load Punch Out before updating to 4.0U.

I've been out of the Wii hacking loop and I was wondering what do I do to get myself back up to date to be able to play all the newest games?

Thanks in Advance.
 

bazamuffin

RESIDENT HATER OF POLITICAL POSTING WANKSTAINS
Member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
2,252
Trophies
1
Location
Shmashmortion Clinic
XP
953
Country
Uruguay
MegaSlime said:
I haven't used my Wii in a long time. The last time I used it was for Punch Out in which I had to my Wii to 4.0U. Now, I am trying to get the New Super Mario Bros. Wii to work, but every time I tried to load it, I get a 002 error, which happened before when I tried to load Punch Out before updating to 4.0U.

I've been out of the Wii hacking loop and I was wondering what do I do to get myself back up to date to be able to play all the newest games?

Thanks in Advance.

USB Loaders are the way forward.
 

razorback78

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 3, 2009
Messages
1,183
Trophies
0
Website
Visit site
XP
135
Country
MegaSlime said:
I heard something about USB Loader, so I should invest in an external hard drive?
yes definitely. usb loading is much faster compared to disc loading. plus if NSMB backup cannot be loaded on the disc channel unless you are hard modded. NSMB backups for soft modded wii could be loaded through usb loading only for now.

i run this game off neogamma r8 beta 7 cios249rev14 by using usb loading and disc loading...my wii is hard modded btw.
smile.gif
 

WalkerOfTheDay

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2008
Messages
848
Trophies
0
XP
54
Country
Netherlands
razorback78 said:
plus if NSMB backup cannot be loaded on the disc channel unless you are hard modded. NSMB backups for soft modded wii could be loaded through usb loading only for now.

From what I heard, there are some reports that it does work on cIOS rev15.
Can't confirm it though, am also a USB-playa
smile.gif


Check the NSMB topic, first page.
 

MegaSlime

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 30, 2007
Messages
11
Trophies
0
XP
49
Country
United States
Which ones are the recommended ones? I don't really want an external hard drive that needs to be plugged in with a power cable.
 

ziddey

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 23, 2007
Messages
542
Trophies
0
XP
119
Country
United States
do know that the wii's usb ports don't put out regulation power. so usb powered drives will most likely not work unless you get the cable that has two usb connections. but then you're losing the other usb port to provide power.
 

crezwell

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
147
Trophies
0
Location
Cannock,England
XP
61
Country
ziddey said:
do know that the wii's usb ports don't put out regulation power. so usb powered drives will most likely not work unless you get the cable that has two usb connections. but then you're losing the other usb port to provide power.
I power my 320gb usb fine with just the cable in the one usb slot, the other cable is just tucked round back out the way
 

MegaSlime

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 30, 2007
Messages
11
Trophies
0
XP
49
Country
United States
ziddey said:
do know that the wii's usb ports don't put out regulation power. so usb powered drives will most likely not work unless you get the cable that has two usb connections. but then you're losing the other usb port to provide power.

Really? Damn, I guess I'd have to get the hard drive with a power cord.
 

crezwell

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
147
Trophies
0
Location
Cannock,England
XP
61
Country
MegaSlime said:
ziddey said:
do know that the wii's usb ports don't put out regulation power. so usb powered drives will most likely not work unless you get the cable that has two usb connections. but then you're losing the other usb port to provide power.

Really? Damn, I guess I'd have to get the hard drive with a power cord.
Did you read my post right above yours?? Up to you mate, he said "most likely not work" whereas its working for me and many others.
 

MegaSlime

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 30, 2007
Messages
11
Trophies
0
XP
49
Country
United States
crezwell said:
MegaSlime said:
ziddey said:
do know that the wii's usb ports don't put out regulation power. so usb powered drives will most likely not work unless you get the cable that has two usb connections. but then you're losing the other usb port to provide power.

Really? Damn, I guess I'd have to get the hard drive with a power cord.
Did you read my post right above yours?? Up to you mate, he said "most likely not work" whereas its working for me and many others.

I saw, but I guess I'd rather be on the safer side. Also, the 1TB hard drive posted by the other poster costs the same as the 500gb Toshiba I listed so I guess I'll get the 1TB one.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
    ZeroT21 @ ZeroT21: my gynaecology department seems slightly lacking by a few sizes then