Need to be up to date

Discussion in 'Wii - Hacking' started by MegaSlime, Nov 16, 2009.

Nov 16, 2009

Need to be up to date by MegaSlime at 9:40 AM (1,962 Views / 0 Likes) 26 replies

  1. MegaSlime
    OP

    Newcomer MegaSlime Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I haven't used my Wii in a long time. The last time I used it was for Punch Out in which I had to my Wii to 4.0U. Now, I am trying to get the New Super Mario Bros. Wii to work, but every time I tried to load it, I get a 002 error, which happened before when I tried to load Punch Out before updating to 4.0U.

    I've been out of the Wii hacking loop and I was wondering what do I do to get myself back up to date to be able to play all the newest games?

    Thanks in Advance.
     


  2. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    USB Loaders are the way forward.
     
  3. MegaSlime
    OP

    Newcomer MegaSlime Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I heard something about USB Loader, so I should invest in an external hard drive?
     
  4. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    yes definitely. usb loading is much faster compared to disc loading. plus if NSMB backup cannot be loaded on the disc channel unless you are hard modded. NSMB backups for soft modded wii could be loaded through usb loading only for now.

    i run this game off neogamma r8 beta 7 cios249rev14 by using usb loading and disc loading...my wii is hard modded btw. [​IMG]
     
  5. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    From what I heard, there are some reports that it does work on cIOS rev15.
    Can't confirm it though, am also a USB-playa [​IMG]

    Check the NSMB topic, first page.
     
  6. MegaSlime
    OP

    Newcomer MegaSlime Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Would any external hard drive work?

    Also, How would newer retail game work?
     
  7. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
  8. MegaSlime
    OP

    Newcomer MegaSlime Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
  9. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    tthats way too much for a 500gb
     
  10. MegaSlime
    OP

    Newcomer MegaSlime Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Which ones are the recommended ones? I don't really want an external hard drive that needs to be plugged in with a power cable.
     
  11. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    do know that the wii's usb ports don't put out regulation power. so usb powered drives will most likely not work unless you get the cable that has two usb connections. but then you're losing the other usb port to provide power.
     
  12. boof222

    Member boof222 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    435
    Location:
    NSW
    Country:
    Australia
    wetern digitals are pretty cheap
     
  13. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    if you got a spare drive kicking around, just get a usb enclosure for it.
     
  14. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
  15. tomazzzi

    Member tomazzzi GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Messages:
    239
    Country:
    Nsmb works with dvd just use a patched dol
     
  16. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Not for everyone. Some people are using the same method and getting different results. Maybe to do with the drive type?
     
  17. crezwell

    Member crezwell GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    147
    Location:
    Cannock,England
    Country:
    United Kingdom
    I power my 320gb usb fine with just the cable in the one usb slot, the other cable is just tucked round back out the way
     
  18. MegaSlime
    OP

    Newcomer MegaSlime Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Really? Damn, I guess I'd have to get the hard drive with a power cord.
     
  19. crezwell

    Member crezwell GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    147
    Location:
    Cannock,England
    Country:
    United Kingdom
    Did you read my post right above yours?? Up to you mate, he said "most likely not work" whereas its working for me and many others.
     
  20. MegaSlime
    OP

    Newcomer MegaSlime Member

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I saw, but I guess I'd rather be on the safer side. Also, the 1TB hard drive posted by the other poster costs the same as the 500gb Toshiba I listed so I guess I'll get the 1TB one.
     

Share This Page