Need help?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by aznduhx, Jun 15, 2009.

Jun 15, 2009

Need help? by aznduhx at 3:34 AM (839 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. aznduhx
    OP

    Newcomer aznduhx Newbie

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    So I'm using YSMenu on my R4 for GBA ROMs because I despise GBA ExpLoader. But every time I load a hacked ROM, such as Shiny Gold X or Liquid Crystal, it doesn't load.
    Can anyone tell me why it's happening, and, if possible, how to fix it? [​IMG]

    Thanks.

    EDIT: Sorry if this is in the wrong section or something. And yes, I'm a nooby.
     
  2. andy249901

    Member andy249901 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    359
    Location:
    Hillsburrito
    Country:
    United States
    did you sram patch it??
     
  3. aznduhx
    OP

    Newcomer aznduhx Newbie

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    What's that? Do I do it to the ROM?

    Could you please explain more in-depth? I'm a novice at this kind of stuff.
     
  4. andy249901

    Member andy249901 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    359
    Location:
    Hillsburrito
    Country:
    United States
    uh sure....well yes you have to patch the rom itself.unless you already patched it then you have no need.

    So on gbatemp search for gbata. after you found it then download it.

    after that extract it using winrar or something

    then open it up click on the sram tab load your rom then click patch

    it should come out as the file name but with the word output before it

    gope it helped
     
  5. aznduhx
    OP

    Newcomer aznduhx Newbie

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Thanks for all the help, but sadly my problem is still not yet solved. Here's a video of what is happening:



    Pokemon Emerald seems to work fine, but when I try Liquid Crystal, that happens.
    0:00 - 0:32 - Showing that Liquid Crystal doesn't work.
    0:32 - 0:55 - Showing that Emerald runs perfectly.
     
  6. andy249901

    Member andy249901 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    359
    Location:
    Hillsburrito
    Country:
    United States
    I 'am pretty sure that something is wrong with the rom. didu uses a fire red rom? Because my liquid crystal works fine
     
  7. aznduhx
    OP

    Newcomer aznduhx Newbie

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Yes, I used a Fire Red ROM. Could it be happening because I'm using an R4? D;

    I'm using an R4, EZ-Flash 3in1, and YSMenu.
     
  8. aznduhx
    OP

    Newcomer aznduhx Newbie

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Can anyone please help?
     

Share This Page