Hacking need help with emunand cia etc...

spinal_cord

Knows his stuff
Member
Joined
Jul 21, 2007
Messages
3,162
Trophies
0
Age
40
Location
somewhere
Website
spinalcode.co.uk
XP
2,313
Country
OK, here's my situation,

New 3DS, sysNAND 9.2 emuNAND 10.4 UNLINKED

What I want - hbl cia installed on emuNAND, maybe fbi.

FBI from ninjhax doesn't want to install anything, NASA just gives my black screens.

What are my options?

Thanks.
 

spinal_cord

Knows his stuff
Member
Joined
Jul 21, 2007
Messages
3,162
Trophies
0
Age
40
Location
somewhere
Website
spinalcode.co.uk
XP
2,313
Country
What error does FBI return?

Code:
Install failed!
hblauncher_loader-SD-25.cia
Source: SOURCE_AM_START_CIA_INSTALL (0x13)
Module: MODULE_NN_OS (0x6)
Level: LEVEL_PERMANENT (0x1b)
Summary: SUMMARY_WRONG_ARGUMENT (0x08)
Description: DESCRIPTION_INVALID_COMMAND (0x2f)
Press Start to continue.

Use NASA instead mate. I heard it works otherwise you may need to use Pasta on sysnand to install FBI and recreate emunand

https://gbatemp.net/threads/release-nasa-universal-cia-manager-for-fw-4-1-10-3.409806/

NASA only gives me two black screens.

[edit] I'm using reinand if that makes a difference.
 

Shadowfied

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 6, 2014
Messages
2,403
Trophies
1
Age
26
XP
3,463
Country
Code:
Install failed!
hblauncher_loader-SD-25.cia
Source: SOURCE_AM_START_CIA_INSTALL (0x13)
Module: MODULE_NN_OS (0x6)
Level: LEVEL_PERMANENT (0x1b)
Summary: SUMMARY_WRONG_ARGUMENT (0x08)
Description: DESCRIPTION_INVALID_COMMAND (0x2f)
Press Start to continue.



NASA only gives me two black screens.

[edit] I'm using reinand if that makes a difference.
Do you have precious things on the EmuNAND? The best solution (and the only one I know) is to launch Mini-Pasta from the HBL in SysNAND then install the FBI / NASA / BBM cia, then re-create EmuNAND with your CIA installer installed.
 

spinal_cord

Knows his stuff
Member
Joined
Jul 21, 2007
Messages
3,162
Trophies
0
Age
40
Location
somewhere
Website
spinalcode.co.uk
XP
2,313
Country
Do you have precious things on the EmuNAND? The best solution (and the only one I know) is to launch Mini-Pasta from the HBL in SysNAND then install the FBI / NASA / BBM cia, then re-create EmuNAND with your CIA installer installed.

I was hoping that wouldn't be the case, I just spent a day trying regain eshop access after seperating my sys and emu nands.
 

Shadowfied

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 6, 2014
Messages
2,403
Trophies
1
Age
26
XP
3,463
Country
I was hoping that wouldn't be the case, I just spent a day trying regain eshop access after seperating my sys and emu nands.
Yeah, sorry :/ That's why it's generally why guides put the CIA installer part before the EmuNAND part. If you REALLY don't want to do it, you could try to get ahold of a Gateway cart and just launch it in Gateway mode and open BBM through .3ds and all will be good.
 

spinal_cord

Knows his stuff
Member
Joined
Jul 21, 2007
Messages
3,162
Trophies
0
Age
40
Location
somewhere
Website
spinalcode.co.uk
XP
2,313
Country
So...

I restored my sysNAND and emuNAND to 9.2 linked.
Installed fbi and hbl cia. both appear in emuNAND.
Next steps--?
1. unlink by formatting sysnand?
2. update emunand to 10.4...
3. will eshop still work?
 

Shadowfied

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 6, 2014
Messages
2,403
Trophies
1
Age
26
XP
3,463
Country
So...

I restored my sysNAND and emuNAND to 9.2 linked.
Installed fbi and hbl cia. both appear in emuNAND.
Next steps--?
1. unlink by formatting sysnand?
2. update emunand to 10.4...
3. will eshop still work?
Yes, unlink by formatting SysNAND.
Update EmuNAND to 10.4 if you want, note that rxTools on N3DS does not support it, gonna have to go with ReiNAND in that case.
NNID might be broken, so you may have to backup EmuNAND and SD card, format EmuNAND, link the account again in EmuNAND, then restore your previous EmuNAND backup and move your files back to SD.

As long as your NNID is working, you can access the eShop even without latest FW by using HANS.
 

Shadowfied

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 6, 2014
Messages
2,403
Trophies
1
Age
26
XP
3,463
Country
hmmmm.....

With the patched agb_firm on my sysnand, and an injected gba game on both sys and emunand, I can't boot if from reinand. Is this normal?
Haven't messed with GBA, VC and DSi stuff personally but from what I've heard they will only run in SysNAND. Don't quote me on that though :P
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • kenenthk @ kenenthk:
    In 20 years we'll probably have micro sd cards implants in our heads
  • DinohScene @ DinohScene:
    microsd?
  • kenenthk @ kenenthk:
    I'd be okay with getting my brain taken out and replaced with one as long as its not intel or apple
  • DinohScene @ DinohScene:
    shiet get on with the time grampa, we're using picoSD now
  • kenenthk @ kenenthk:
    Only the most important humans will have nvme installed in their head
  • _Shimon @ _Shimon:
    oh shit this exists
  • Arras @ Arras:
    wait this is where the shoutbox went?
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    What are everyone's
    thoughts on gpu prices atm?
  • Arras @ Arras:
    high
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    lol yes they are high, mate of mine just got a 1080 for $700 AUD
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    second hand which is nuts as when the 3070 came out here that's how much it was new at the time
  • kenenthk @ kenenthk:
    I
    f you have tech that can decently run games don't buy anything yet wait a year or two
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    I just got a core build upgrade, minus gpu due to price, will be running my GTX780 until I can afford an upgrade
  • kenenthk @ kenenthk:
    Prices are up because of bots and
    shortages it'll die down with a year or two
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    Yeah I imagine there will be a short period where prices are low then the next series will come out and low and behold have high prices again
  • kenenthk @ kenenthk:
    Today's games look just fine at 1080 with decent 60fos unless you have disposable income it's not really worth it
  • kenenthk @ kenenthk:
    Probably won't be that long until theirs 4k capable apus around $400
  • PeeJay Bonobo @ PeeJay Bonobo:
    And I'm here stuck with my 3800X (though I need to plan if I want to upgrade to a 5900X) and an RX 5700 (XT BIOS).
  • p1ngpong @ p1ngpong:
    DEAD
  • DinohScene @ DinohScene:
    ALIVE
  • Slluxx @ Slluxx:
    oh wow, chat available from any where, nice
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    Are scalpers still scalping PS5s? If no, might plan on getting one soonish.
  • SG854 @ SG854:
    Glad I got my 3080 at retail price
  • kenenthk @ kenenthk:
    Weird got a reCaptcha check by
    refreshing the page
    kenenthk @ kenenthk: https://amp.cnn.com/cnn/2021/09/24/tech/webcams-workplace-meetings/index.html